LUNA. INCREDIBILA decizie a NASA care a SOCAT Intreaga LUME

LUNA. NASA a luat o decizie incredibila care a socat intreaga lume prin felul in care a fost impusa, iata si ce reactii uimitoare au avut astronautii.

1

LUNA. INCREDIBILA decizie a NASA care a SOCAT Intreaga LUME

LUNA. O decizie incredibila a NASA a socat intreaga lume, dar a schimbat si istoria asa cum o stim noi astazi, iar acum aflam ce s-a intamplat cu adevarat si a fost ascuns pana in momentul de fata. Vorbim despre misiunea Apollo 11 care a dus primul om pe LUNA cu peste 5 decenii in urma, iar acela a fost Neil Armstrong, insa Buzz Aldrin, unul dintre ceilalti astronauti trimisi pe satelitul natural al Pamantului, nu a fost multumit de decizia luata de catre NASA.

LUNA. Se pare ca Aldrin a aflat despre decizia celor de la NASA inainte de a fi trimis acolo, si nu a fost absolut deloc multumit de faptul ca va trebui sa stea in umbra lui Neil Armstrong pentru intreg restul vietii sale. Aldrin a facut scandal cand a aflat ca Neil Armstrong va pasi pe LUNA inaintea sa, unul dintre motivele invocate de catre cei de la NASA fiind el nu era un militar, ci un civil, si desigur ca acest lucru l-a infuriat si mai mult.

LUNA. INCREDIBILA decizie a NASA care a SOCAT Intreaga LUME

LUNA. Armstrong nu a avut vreun moment in care sa indice faptul ca ar fi dispus sa il lase pe colegul sau sa paseasca primul pe luna, iar pentru ca avea si senioritate, a fost cel care a intrat in istorie. NASA a gandit lucrurile in asa fel incat unul dintre cei care lucra pentr Guvernul SUA si armata sa paseasca pentru prima oara pe LUNA, chiar daca asta inseamna sa-l oblige pe unul dintre astronauti sa traiasca toata viata cu ura vis-a-vis de agentia spatiala.

“Când Aldrin a auzit un zvon că Slayton a decis că Armstrong va fi primul care a umblat pe Lună, nu a fost fericit. El a mai auzit că starea civilă a lui Neil a fost un motiv pentru alegere. Potrivit lui Aldrin, Neil „a echivocat un minut sau cam așa ceva, apoi cu o răcoare, nu știam că deține că a spus că decizia este destul de istorică și nu voia să excludă posibilitatea de a merge mai întâi.”

LUNA. Aldrin a recunoscut dupa misiune ca nu a fost tocmai multumit de rolul pe care l-a avut in cadrul sau, si ca a trebuit sa ramana in urma lui Armstrong, insa nici nu prea avea de ales in acel punct. Aldrin avea de ales intre a merge efectiv pe LUNA si a pasi al doilea, sau a se certa cu cei de la NASA si a nu mai ajunge deloc acolo, iar decizia luata a fost cea logica.

LUNA. Chiar si fara a fi primul om pe luna, Buzz Aldrin a ramas totusi in istorie ca unul dintre oamenii care a ajuns pentru prima oara acolo.