LUNA. Descoperirea ULUITOARE de care NASA a fost Total UIMITA

LUNA. O descoperire incredibila a fost facuta, si a uimit inclusiv NASA, premiera fiind inregistrata in mod complet surprinzator dupa explorarea suprafetei.

LUNA. Descoperirea ULUITOARE de care NASA a fost Total UIMITA

LUNA. Desi oamenii nu au mai pasit pe satelitul natural al Pamantului de ceva vreme, diversi roboti se plimba pe acolo chiar in aceste momente, iar unul dintre ei le apartine chinezilor, si a facut o descoperire surprinzatoare. Yutu-2 este denumirea robotului chinezesc care in momentul de fata exploreaza LUNA, el fiind trimis in premiera pentru a analiza ceea ce se intampla in partea cea mai indepartata a satelitului natural al Pamantului.

LUNA. In explorarile sale, robotul a facut multe poze interesante acolo, iar in timp ce le inregistra a descoperit si o noua substanta neobisnuita, care are textura unui gel, ea nefiind raportata pana acum de catre NASA. Substanta care acopera suprafata de pe LUNA are o culoare diferita fata de solul gri, ea fiind descoperita intr-un crater de pe satelitul natural, iar chinezii investigheaza aceasta substanta inca din momentul in care au gasit-o.

LUNA. Descoperirea ULUITOARE de care NASA a fost Total UIMITA

LUNA. Descoperirea ULUITOARE de care NASA a fost Total UIMITA crater
Imagine inregistrata de catre robotul chinez care exploreaza LUNA.

LUNA. Chinezii n-au publicat o poza cu substanta, ci doar pe cea de mai sus, care arata robotul in timp ce se indreapta spre craterul in care ea a fost descoperita, scopul fiind de a o analiza cu mai multa atentie. Robotul a avut spectrometrul indreptat spre respectiva substanta de catre chinezi, iar de indata ce vor afla din ce anume este compus, ar trebui sa faca si marele anunt privind substanta noua pe care au descoperit-o pe LUNA.

“Un membru al echipei care verifica imaginile de la camera principală a rover-ului observa un mic crater care părea să conțină material cu o culoare și un luciu, spre deosebire de cel al suprafeței lunare din jur. Până acum, oamenii de știință ai misiunii nu au oferit nicio indicație cu privire la natura substanței colorate și au spus doar că este „asemănătoare cu gelul” și are o „culoare neobișnuită”. O posibilă explicație, sugerau cercetătorii din exterior, este că substanța este sticla topită creată de la meteoriți care lovește suprafața lunii.”

LUNA. Teorii cu privire la ceea ce ar fi acea substanta exista, iar unele dintre ele spun ca ar fi vorba despre sticla topita in urma impactului unui meteorit cu suprafata satelitului Pamantului. Desigur ca pana cand China va anunta ce anume se afla pe suprafata de pe LUNA, toata lumea isi va da cu pararea in fel si chip, dar e greu de spus cine va avea dreptate in final, si cine va ghici tipul de substanta inainte de a se anunta public.

LUNA. Chinezii sunt foarte hotarati sa arate ca au tehnologiile necesare pentru a face si explorari de acest gen, iar descoperirea lor ar putea fi una extrem de importanta, in final.