Telefoanele Huawei, Samsung, LG, Sony, IN PERICOL din cauza unui nou HACK

Telefoanele Huawei, Samsung, LG, Sony,, si nu numai, sunt in pericol din cauza unui hack foart grav, un miliard de telefoane Android fiind afectate acum.

Telefoanele Huawei, Samsung, LG, Sony, IN PERICOL din cauza unui nou HACK

Telefoanele Huawei, Samsung, LG, Sony, si a multor altor producatori de smartphone-uri cu sistem de operare Android, sunt in pericol din cauza unui nou hack care nu prea poate fi oprit chiar atat de usor. Conform unei companii specializata pe securitate informatica, nu mai putin de 1 miliard de telefoane cu sistem de operare Android sunt vulnerabile in fata acestui hack, iar utilizatorii nu pot face pre amulte pentru a se proteja impotriva sa.

Telefoanele Huawei, Samsung, LG, Sony, etc, pot fi exploatate pentru ca oamenilor sa li se fure adresele de email prin intermediul unui hack ce are la baza mesaje SMS care exploateaza o vulnerabilitate a Android. Dupa ce un mesaj SMS de acest gen este primit pe un telefon cu acest sistem de operare, tot traficul legat de email-uri poate fi interceptat de catre hackeri pentru a analiza absolut toate informatiile.

Telefoanele Huawei, Samsung, LG, Sony, IN PERICOL din cauza unui nou HACK

Telefoanele Huawei, Samsung, LG, Sony, etc, pot fi exploatate printr-un hack ce are la baza un mesaj contrafacut care seamana cu cel pe care operatorii de telefonie mobila il trimit pentru a modifica setarile de retea. Aceste mesaje instaleaza automat modificarile ca si cum ar fi vorba despre un mesaj de la operator, iar setarile implementate modifica functionarea telefonului Android pentru a redirectiona traficul de email spre serverul hackerilor.

“Având în vedere popularitatea dispozitivelor Android, aceasta este o vulnerabilitate critică care trebuie abordată. Fără o formă mai puternică de autentificare, este ușor pentru un agent rău intenționat să lanseze un atac de phishing prin furnizarea aeriană.”

Telefoanele Huawei, Samsung, LG, Sony, etc, pot fi exploatate indiferent ce operator de telefonie mobila este folosit, sau ce versiune a Android este instalata in ele, iar asta deoarece nu exista metode de protectie. Se pare ca telefoanele Samsung sunt cele mai vulnerabile, iar asta deoarece mesajele de acest gen nu sunt verificate, deci daca utilizatorul le accepta, modificarile setarilor sunt facute in mod automat, fara vreo alta operatiune.

Telefoanele Huawei, Samsung, LG, Sony, etc, pot fi, deci, foarte usor exploatate de catre hackeri pentru ca acestia sa poata citi tot ceea ce primim, sau trimitem, prin email, iar aceasta este o problema extrem de grava.