AVERTIZARE pentru Android, Nou MARE PERICOL pentru Telefoane

Telefoanele cu sistem de operare Android au parte de o avertizare foarte serioasa privind un pericol major care ii pandeste direct din Google Play Store.

AVERTIZARE pentru Android, Nou MARE PERICOL pentru Telefoane

Telefoanele cu sistem de operare Android au parte de o noua avertizare serioasa privind un pericol major la care sunt expuse din cauza unui nou tip de malware care are denumirea Joker. Conform unei companii specializate in securitate cibernetica, noul malware numit Joker a fost descarcat deja de peste 500.000 de ori de catre diversi utilizatori de telefoane Android, numarul fiind in crestere, deci vorbim despre o problema care devine to mai mare.

Nu mai putin de 24 de aplicatii pentru sistemul de operare Android sunt afectate de existenta acestui nou malware, iar din nou vorbim despre incapacitatea celor de la Google de a detecta problema. Exact ca un malware obisnuit, acesta descarca fisiere in telefoanele Android, fura SMS-urile, agenda de contacte, si siverse alte informatii, afisand in fundal si reclae de pe urma carora hackerii fac sume destul de serioase de bani.

AVERTIZARE pentru Android, Nou MARE PERICOL pentru Telefoane

Telefoanele cu sistem de operare Android sunt infectate chiar in momentul descarcarii si instalarii aplicatiei din Google Play Store, un magazin in care n-ar trebui, in mod teoretic, sa fie publicate aplicatii infectate. Partea interesanta este ca acest malware a fost gandit doar pentru utilizatorii din anumite tari, si nu se activeaza daca aplicatia infectata nu este descarcata dintr-o tara care este de interes pentru hackerul ce a creat malware-ul.

“Dacă descărcați una dintre aplicațiile Android compromise, atunci de cele mai multe ori, va fi afișat un ecran splash, în timp ce diverse proceduri de inițializare au loc în fundal. Acestea includ descărcarea unei configurații oftalmate și criptate AES de pe serverul de distribuție a sarcinilor utile C&C. Joker „oferă o componentă din a doua etapă, care simulează în mod silențios interacțiunea cu site-urile web ale reclamelor, fură mesajele SMS ale victimei, lista de contacte și informațiile dispozitivului”.”

Din pacate, tarile din Uniunea Europeana se numara printre cele care sunt de interes pentru hackeri, deci utilizatorii din acestea pot deveni tinte foarte usoare fara sa stie ce se intampla in secret pe telefoanele lor cu Android. Din pacate pentru toti utilizatorii de telefoane Android Google nu reuseste sa ofere protectia necesara pentru ca Google Play Store sa fie un magazin de aplicatii sigur, din care sa poti instala aplicatii fara vreo grija.

Android a avut aceasta problema de foarte mult timp, si continua sa o aiba deoarece libertatea oferita de catre Google naste abuzuri de acest gen, care nu pot fi oprite deloc, din cate se pare.