Huawei MATE 30 PRO. LANSARE cu Android 10, FARA Aplicatii Google

Huawei MATE 30 PRO. Noile telefoane vor fi lansate cu Android 10 de catre compania Huawei, insa fara aplicatiile Google folosite de catre toata lumea.

Huawei MATE 30 PRO. LANSARE cu Android 10, FARA Aplicatii Google

Huawei MATE 30 PRO. Pentru toti cei care asteptau lansarea acestui model de telefon vine astazi o veste proasta, sau foarte proasta, in functie de cat de atasati sunt ei de aplicatiile si serviciile celor de la Google. Huawei MATE 30 PRO va fi lansat cu Android 10 de catre Huawei, insa vorbim despre versiunea AOSP, adica open-source, cea care nu va include aplicatiile si serviciile pe care compania Google le ofera pentru clientii din intreaga lume.

Huawei MATE 30 PRO. Asta inseamna ca de la Google Chrome si pana la Google Play Store, toate aplicatiile pe care compania Google le are in momentul de fata vor disparea complet din noile telefoane. Problema cea mai mare este disparitia Google Play Store din Huawei MATE 30 PRO, iar asta deoarece utilizatorii nu vor avea acces la magazinul de aplicatii care permite instalarea titlurilor disponibile in cadrul sau de la diversi dezvoltatori.

Huawei MATE 30 PRO. LANSARE cu Android 10, FARA Aplicatii Google

Huawei MATE 30 PRO. Alternative pentru instalarea aplicatiilor pentru Android exista, sunt foarte multe magazine cu aplicatii piratate, oricine le poate accesa, dar multi nu o fac pentru ca nu stiu, sau nu vor. Deocamdata nu se stie cum anume va trece Huawei peste problema lipsei aplicatiilor de la Google in Huawei MATE 30 PRO, dar macar va oferi Android 10 cu unele dintre noutatile pe care sistemul de operare le are deja implementate.

“Noile smartphone-uri ale Huawei Technologies prevăzute pentru lansare în această lună sunt preconizate să fie livrate fără aplicații Google, după ce guvernul american a decis să nu extindă o răspundere parțială pe lista neagră a companiei chineze.”

Huawei MATE 30 PRO. Google Assistant va lipsi deasemenea din telefon, iar asta e o problema foarte mare pentru multi dintre cei care cumpara in mod normal telefoanele cu sistem de operare Android. Problema mai mare e ca unele aplicatii pentru Android au nevoie de Google Play Store pentru a functiona, deci lipsa lui din Huawei MATE 30 PRO va face aplicatiile complet inutile indiferent de unde sunt descarcate, iar Huawei nu va rezolva asta.

Huawei MATE 30 PRO. Acestea fiind spuse, seria de telefoane va fi prima care nu va avea aplicatiile Google integrate, si va fi interesant de vazut cu ce anume vor fi inlocuite ele de catre chinezi.