Huawei: Ambasadorul SUA la UE ATACA DUR Compania in Romania

Huawei este atacata dur de catre ambasadorul SUA la UE in cadrul unei vizite facute in Romania, iata ce a spus in legatura cu compania chinezeasca.

Huawei Ambasadorul SUA la UE ATACA DUR Compania in Romania

Huawei a fost tinta unui atac lansat de catre ambasadorul SUA la UE, Gordon Sondland, acesta “incurajand” autoritatile din Romania sa se “elibereze” de compania chinezeasca si de produsele sale. Atacul ambasadorului SUA a venit dupa ce presa l-a intrebat care este sfatul UE cu privire la grija pe care Romania ar trebui sa o aiba vis-a-vis de produsele companiei Huawei in contextul in care urmeaza sa fie lansate o serie de retele 5G in tara noastra.

Huawei este considerata de catre americani, in continuare, ca un pericol pentru siguranta nationala, iar ambasadorul SUA a readus in discutie acel memorandum semnat de catre Klaus Iohannis cu Donald Trump. SUA vrea ca toti aliatii sai sa renunte complet la produsele Huawei pentru retelele de comunicatii, si sa interzica folosirea lor pentru retelele 5G care urmeaza sa fie create in fiecare tara in parte, ceea ce Romania ar putea face intr-un final.

Huawei: Ambasadorul SUA la UE ATACA DUR Compania in Romania

Interesant este ca ambasadorul SUA da de inteles ca echipamentele celor de la Huawei ar urma sa fie interzise in urma unei analize pe care ar fi facut-o Romania, desi in mod public autoritatile nu au declarat absolut nimic. De cealalta parte, compania Huawei sustine ca declaratiile facute de catre ambasadorul SUA la UE sunt complet nefondate, si ca nu impartaseste cu guvernul chinez informatii despre comunicatiile clientilor sai.

“România tocmai a semnat un memorandum de înțelegere cu SUA, chiar înaintea întâlnirii pe care președintele Iohannis a avut-o cu Președintele Trump. Scopul, în conformitate cu acel Memorandum, este ca România să devină, să spun așa, “liberă de Huawei”. Vrem ca prietenii și aliații noștri să folosească orice fel de echipament doresc pentru 5G, atât timp cât respectă standardele de guvernare, ceea ce nu include împărtășirea de informații cu guvernele-gazdă, nu include activități maligne și o serie de multe alte lucruri față de care, evident, ne opunem. Cred că România a analizat foarte serios ce tehnologie 5G să folosească pe viitor și a decis că tehnologia chineză nu este calea pe care să o urmeze, iar noi aplaudăm această poziție.”

Huawei spune ca SUA incearca sa se amestece in mediul de afaceri din Romania, si ca toate declaratiile facute pana in prezent sunt motivate politic, ceea ce este perfect adevarat. Huawei merge practic pe aceeasi “placa” precum pana in prezent, acuzand americanii ca mint cand spun ca ei monitorizeaza conversatiile oamenilor, iar in lipsa unor dovezi de la SUA lucrurile vor ramane intotdeauna inconjurate de mister.

Huawei ar putea fi interzisa in Romania daca prin CSAT presedintele Klaus Iohannis va impune asta, insa deocamdata nu a fost comunicat absolut nimic in mod public cu privire la problema.