RCS & RDS. Vodafone, Orange, Telekom, PROBLEMA MAJORA in Romania

RCS & RDS. Vodafone, Orange, Telekom, au parte de o problema foarte serioasa in Romania, iata de ce se plang operatorii in legatura cu autoritatile din tara.

RCS & RDS. Vodafone, Orange, Telekom, PROBLEMA MAJORA in Romania

RCS & RDS. Vodafone, Orange, Telekom se pregateste de o toamna foarte complicata, in care vor avea sume foarte mari de investit pentru serviciile 5G pe care le vor lansata in tara noastra, dar exista si o problema. Mai exact, se pare ca autoritatile din Romania nu le-au oferit celor de la RCS & RDS, si nu numai, claritatea de care au nevoie in ceea ce priveste efectuarea de investitii pentru lansarea retelelor 5G in tara noastra incepand cu 2019.

RCS & RDS. Cei de la Vodafone s-au plans despre lipsa de claritate pentru operatori in ceea ce priveste obligatiile pe care le au pentru lansarea retelelor 5G in Romania, dar cel mai probabil altii gandesc la fel. Din cate am aflat pana acum, cei de la RCS & RDS au fost singurii care au colaborat cu autoritatile in cazul OUG 114/2018 pentru indreptarea greselilor produse, insa nici pana acum ordonanta de urgenta nu a fost respinsa de Parlament.

RCS & RDS. Vodafone, Orange, Telekom, PROBLEMA MAJORA in Romania

RCS & RDS. Avand in vedere ca investitiile pe care trebuie sa le faca operatorii de telecomunicatii din Romania se vor ridica la multe sute de milioane de euro in urmatoarele luni, e normal ca ei sa vrea si claritate de la autoritati. Asta inseamna ca RCS & RDS, si restul, vor vrea sa stie foarte clar ce anume primesc pentru ce licentiaza, si ce obligatii au in timp vis-a-vis de frecventele pe care le vor putea folosi pentru retelele din tara noastra.

“În cadrul dezbaterii din această vară, atât Vodafone, cât și ceilalți operatori am menționat toate principalele provocări pe care le avem fie că este vorba de acoperire, prețuri sau frecvențele scoase la licitatie. Trebuie să avem claritate cu privire la obligațiile operatorilor.”

RCS & RDS. Dupa cum probabil stiti deja, licitatia pentru frecventele 5G care vor fi folosite la retelele din Romania se apropie, aceasta urmand a avea loc undeva in cursul acestei toamne, si asteptarile sunt foarte mari. Se estimeaza ca ar urma sa fie platite cateva sute de milioane de euro doar pentru frecventele retelelor 5G pe care RCS & RDS, si nu numai, le vor folosi, iar separat de asta, alti bani vor fi investiti in echipamente.

RCS & RDS. Acestea fiind spuse, ne asteapta cateva luni cu foarte multe semne de intrebare in ceea ce priveste evolutia pe care o v avea lansarea retelelor 5G din tara noastra.