Politia Romana Cumpara Software de Recunoastere Faciala in Public

Politia Romana cumpara software de recunoastere faciala pentru a-si rezolva mai rapid cercetarile si a putea recunoaste mai usor cetatenii in filmari si poze.

Politia Romana Cumpara Software de Recunoastere Faciala in Public

Politia Romana a initiat o licitatie pentru a cumpara un software de recunoastere faciala menit sa o ajute sa-i recunoasca pe oricare dintre cetatenii Romaniei si in baza inregistrarilor din publicul larg. Practic, Politia Romana ajunge intr-un final la nivelul la care alte autoritati au ajuns de ani de zile, si vrea sa foloseasca sistemele de recunoastere faciala pentru a identifica persoanele din clipuri video, sau poze, care ajung in posesia sa.

Politia Romana a deschis in august licitatia pentru acest software, si este dispusa sa cheltuie pana la 7 milioane de LEI pentru a-l cumpara, firmele interesate sa-l livreze putand depune deja ofertele la autoritati. Desigur ca de aici au aparut si foarte multe plangeri din partea unora care se tem de abuzuri, si asta e justificat din moment ce imaginea pe care o are Politia Romana nu e tocmai una grozava in momentul de fata.

Politia Romana Cumpara Software de Recunoastere Faciala in Public

Politia Romana spune totusi ca un software de acest gen ar ajuta-o foarte mult in identificarea persoanelor care comit infractiuni, a persoanelor disparute, si nu doar atat, ceea ce este perfect adevarat. In foarte multe alte tari din Occident exista sisteme de recunoastere faciala pentru infrastructura de monitorizare video din orase, iar ceea ce vrea sa faca Politia Romana nu este tocmai nou, ci doar o aliniere la standardele care exista in alte tari in momentul de fata.

Politia Romana avea nevoie de foarte mult timp de un software de acest gen, care cu siguranta exista la alte autoritati deja, insa el va fi extrem de util pentru cei care trebuie sa identifice oameni in multe alte ipostaze. In mod teoretic, acest software de recunoastere faciala ar trebui sa ajute foarte mult in cercetarile pe care Politia Romana le face in momentul de fata, dar si in cele pe care le va desfasura in viitor.

Politia Romana vrea ca sistemul de recunoastere faciala sa fie implementat cat mai repede pentru utilizare, astfel ca va fi interesant de vazut cand anume il va si prezenta oficial.