Decizie de ULTIMA ORA a PSD privind Cumpararea de Cartele cu BULETINUL

PSD a luat si impus o decizie de ultima ora cu privire la cumpararea de cartele prepay doar cu buletinul, iata ce modificare e sustinuta si de catre PNL.

Decizie de ULTIMA ORA a PSD privind Cumpararea de Cartele cu BULETINUL

O decizie de ultima ora a fost luata de catre PSD cu privire la ordonanta de urgenta care impune achizitia de cartele prepay doar cu buletinul in Romania din 2020, o comisie de specialitate din Senatul Romaniei punand-o in aplicare. Senatorul PSD Serban Nicolae a propus ca din ordonanta de urgenta care impune obligatia de a cumpara cartele prepay doar cu buletinul sa fie eliminata aceasta prevedere, iar comisia a adoptat-o prin vot.

Amendamendul adoptat la propunerea PSD a avut o singura impotrivire din partea unui senator al USR, care a propus in acelasi timp si ca persoanele care initiaza apeluri false la 112 sa plateasca in totalitate costurile interventiilor. PSD sustine ca aceasta masura incalca dreptul la viata privata, si face referire la o decizie a CCR care viza un alt caz in care legea nu specifica in clar ce se intampla cu datele colectate, dar acum se detalizata in mod foarte clar.

Decizie de ULTIMA ORA a PSD privind Cumpararea de Cartele cu BULETINUL

Pentru ca amendamentul sa fie transformat in lege impreuna cu ordonanta de urgenta care a adus aceasta modificare, e necesar ca in Senat si Camera Deputatilor sa fie votata schimbarea in forma sa noua. Atat cei de la PSD, cat si cei de la PNL s-au opus acestei prevederi ale ordonantei de urgenta motivand aceeasi incalcare a dreptului la viata privata, iar asta in conditiile in care operatorii de telefonie mobila colecteaza oricum datele acestea.

Problema este ca in lipsa unei identificari si a celor care folosesc in mod anonim cartele prepay, cei de la 112 nu vor putea identifica persoanele care fac apeluri false, si nu le vor putea amenda. Desigur ca asta ajuta si toti infractorii, sau politicienii, care vor sa se ascunda in spatele unui numar de telefon anonim, astfel ca in final toata lumea pierde, chiar si cei care au nevoie ca aceasta modificare sa dispara.

Deocamdata modificarea nu ramane finala, insa daca si PSD si PNL o sustin, atunci e destul de clar ca ea va fi tranformata in lege in cursul urmatoarelor saptamani.