OFICIAL! Cartele Prepay Cumparate DOAR cu BULETINUL in Romania

Cartelele prepay vor putea fi cumparate doar cu buletinul in Romania, Guvernul adoptand o ordonanta de urgenta in acest sens, iata si ce obligatie ai acum.

OFICIAL! Cartele Prepay Cumparate DOAR cu BULETINUL in Romania

Cartelele prepay vor fi cumparate doar cu buletinul, sau pasaportul, in Romania, Guvernul adoptand astazi o ordonanta de urgenta care impune vanzarea doar in acest mod de catre operatorii de telefonie mobila. Ordonanta de urgenta prevede ca vanzarea de cartele prepay doar cu buletinul sa fie impusa de la 1 ianuarie 2020 pentru toti operatorii de telefonie mobila din Romania, acestia fiind obligati ca de atunci sa furnizeze si datele colectate acum.

V-am spus zilele trecute ca operatorii de telefonie mobila din Romania au deja baze de date cu informatii despre utilizatorii de cartele prepay, si vor fi obligati sa le furnizeze catre autoritati incepand cu 1 ianuarie 2020. Informatiile acestea au fost colectate, conform ANCOM, multumita unor promotii care au fost organizate de catre acestia, iar existenta lor va usura foarte mult identificarea persoanelor care apeleaza serviciul de urgenta.

OFICIAL! Cartele Prepay Cumparate DOAR cu BULETINUL in Romania

Nu conteaza daca achizitia este facuta de catre o persoana fizica, sau juridica, achizitia cartelelor prepay necesitand oferirea informatiilor de identificare ale entitatii care face acest lucru. Ordonanta de urgenta vine si cu o alta modificare, mai exact, actualii posesori de cartele prepay trebuie sa isi dezvaluie identitatea catre operatori pana la 1 septembrie 2020, astfel incat ei sa poata fi identificati in baza numarul de telefon pe care-l folosesc.

“Aceasta obligatie intra in vigoare la data de 1 ianuarie 2020, iar incepand cu data de 1 septembrie 2020 este interzisa furnizarea serviciilor de telefonie destinate publicului la puncte mobile pentru care plata se face in avans prin intermediul cartelelor SIM ai caror utilizatori finali nu au pus la dispozitia furnizorului datele de identificare. Deci de la 1 septembrie 2020 nu se va mai putea vinde o cartela SIM fara sa fie prezentate actele de identificare ale utilizatorului. In ceea ce priveste utilizatorii care au deja PrePay, inclusiv cei care achizitioneaza o cartela pana la data 31 decembrie 2019, acestia vor avea 8 luni la dispozitie, adica pana la 1 septembrie 2020, pentru a transmite datele de identificare.”

Toate persoanele care NU isi declina identitatea catre operatorii de telefonie mobila pana la 1 septembrie 2020 NU vor mai putea folosi serviciile de telefonie mobila in baza cartelelor pe care le au in telefoane. Aceasta prevedere este normala in contextul in care obligatia de a cumpara cartele prepay doar cu buletinul obliga oamenii sa isi cumpere serviciile dezvaluindu-si identitatea, cei care le au deja trebuind sa faca acelasi lucru.

Sunt destul de sigur ca exista foarte multi romani care nu vor sa-si dezvaluie identitatea catre operatorii de telefonie mobila pentru ca au cartele prepay cu un obiectiv bine gandit, dar vor ramane fara telefoane.