ADIO LIKE! Facebook incepe sa ASCUNDA LIKE-urile la Postari

Facebook incepe sa ascunda LIKE-urile date pentru postarile publicate de catre utilizatori, asa vor arata ele cand va disparea complet numarul total.

Facebook ascunde like

Facebook a inceput sa puna in practica o schimbare despre care am auzit acum cateva saptamani, compania americana luand decizia de a ascunde like-urile pe care utilizatorii le vad pentru postarile pe care le fac. Modificare a fost initial anuntata acum cateva luni de zile, atunci cand Facebook nu a prea vrut sa confirme ca face asta, dar lucrurile au devenit oficiale acum, astfel ca putem sa le luam adio de la like-urile din platforma.

Facebook a inceput sa faca modificarea pentru un numar redus de utilizatori deja, si o extinde pe masura ce lumea nu se plange chiar atat de mult, urmand a ajunge la eliminarea totala a like-urilor din platforma. Facebook le va spune utilizatorilor doar daca unul dintre prietenii lor a dat like unei postari, sau nu, insa nu va mai afisa si numarul inregistrat de catre acestea, el urmand a fi vizibil doar pentru persoanele care fac postarile.

ADIO LIKE! Facebook incepe sa ASCUNDA LIKE-urile la Postari

Facebook ascunde like imagine
Asa vor arata postarile de pe Facebook cu numarul like-urilor ascuns.

Facebook spune ca face aceasta modificare pentru a imbunatati experienta de care au parte utilizatorii care ii folosesc platforma, adica vrea sa elimine disperarea de a aduna cat mai multe like-uri la postari. Modificarea pe care o face Facebook pentru postari este identica cu una implementata pentru Instagram, acolo americanii avand planuri identice, tot pentru a elimina disperarea de a aduna cat mai multe like-uri la postari.

„Executăm un test limitat în care numerele de reacții și vizualizări video sunt făcute private pe Facebook. Vom aduna feedback pentru a înțelege dacă această schimbare va îmbunătăți experiențele oamenilor.”

Facebook a avut succes tocmai multumita disperarii oamenilor de a avea cat mai multe like-uri si comentarii la postari, care sa si fie vizibile pentru altii, astfel incat sa se si aiba cu ce lauda. Eliminand numarul de like-uri dat pentru postari, cei de la Facebook cam elimina si dependenta pe care se baza astfel incat oamenii sa fie disperati sa genereze cat mai multe interactiuni pentru postarile lor din platforma.

Facebook va implementa aceasta schimbare la nivel global undeva in cursul urmatoarelor luni, dar deocamdata face teste pentru a vedea care este raspunsul utilizatorilor care au modificarea vizibila.