PREMIERA Google Chrome care va SCHIMBA TOTAL Intregul Internet

Google Chrome are implementata in premiera o functie care va schimba internetul asa cum il stim, iata planul companiei Google de a ne face lumea mai buna.

Google Chrome http3

Google Chrome are pregatita o functie extrem de importanta care a fost lansata in mod oficial astazi de catre cei de la Cloudflare pentru toti utilizatorii platformei, iar ea va schimba in totalitate internetul. Google Chrome va avea implementat noul protocol HTTP/3, pe care Cloudflare l-a lansat astazi pentru website-uri, el fiind gandit pentru a creste viteza cu care sunt incarcate website-urile in momentul accesarii de catre utilizatorii din toata lumea.

Google Chrome beneficiaza de HTTP/3 cand este implementat pentru website-uri, iar in cazul utilizatorilor sai, el incepe sa ruleze protocolul QUIC in locul celui TCP, noul protocol venind cu multe imbunatatiri. Protocolul QUIC pentru Google Chrome a fost creat prin combinarea TCP cu UDP, plus TLS, iar asta face transferul de date mult mai rapid intre serverele web si calculatoare, dar si mult mai sigur multumita criptarii mult mai rapide de al bun inceput.

PREMIERA Google Chrome care va SCHIMBA TOTAL Intregul Internet

Google Chrome are QUIC implementat ca un nou standard menit sa faca internetul mult mai rapid, iar acronimul inseamna Quick UDP Internet Connections, deci e destul de clar chiar din nume ce vrea el sa aduca. Google Chrome nu este singurul browser care are aceasta tehnologie implementata, cei de la Firefox testand deasemenea oferirea sa, insa deocamdata niciunul dintre browsere nu o ofera in mod public.

“HTTP / 3, următoarea iterație majoră a protocolului HTTP, primește astăzi un mare impuls, cu sprijinul adăugat în Cloudflare, Google Chrome și Mozilla Firefox. Suportul inițial a fost adăugat în Chrome 29 și Opera 16 și în serverele LiteSpeed. Asistența Chrome s-a extins în această lună, dar veștile mai mari sunt faptul că Cloudflare face protocolul disponibil în general pentru clienții săi.”

Google Chrome a fost primul browser care a avut implementata tehnologia QUIC implementata chiar si in format beta pentru utilizatori, iar mai apoi cei de la Mozilla au integrat-o in build-urile beta disponibile pentru Firefox. Acum nimeni nu poate folosi QUIC in Google Chrome decat daca instaleaza una dintre versiunile Canary, si decat daca acceseaza un website care are standardul implementat de catre administratori, sau activat in Cloudflare.

Google Chrome a avut foarte multe initiative pentru a imbunatati internetul, iar HTTP/3 este cea mai recenta dintre ele, si cu siguranta va aduce foarte multe beneficii pentru intreaga lume.