Un Nou Jailbreak PERMANENT pentru iPhone va fi LANSAT

Un jailbreak permanent pentru telefoanele iPhone va fi lansat multumita primului bootrom exploit publicat in ultimii 9 ani pentru iDevice-urile Apple.

jailbreak permanent iphone

Un nou jailbreak permanent pentru 8 modele ale iPhone va fi lansat in viitorul nu foarte indepartat multumita unui nou exploit care permite exploatarea indiferent de versiunea iOS instalata in telefoane. In trecut acestea erau cunoscute ca bootrom exploit-uri, ele oferind jailbreak tethered, sau untethered, pentru cunoscatori, indiferent ce versiune a iOS era instalata pe iPhone, dar Apple a inceput sa securizeze mai bine produsele, teoretic.

checkm8 este denumirea acestui exploit care afecteaza toate modelele de telefoane iPhone care functioneaza in baza unor chip-uri A5 – A11, deci poate fi facut jailbreak pentru orice de la iPhone 4S la iPhone X. Desigur ca si multe modele de tablete iPad sunt deasemenea vulnerabile in fata acestui exploit, iar de indata ce acest exploit va fi transformat intr-o solutie de jailbreak, cei de la Apple nu vor mai avea vreo solutie de a securiza terminalele.

Un Nou Jailbreak PERMANENT pentru iPhone va fi LANSAT

Interesant este ca ultimul bootrom exploit a fost lansat pe vremea cand iPhone 4 inca era vandut de catre Apple, iar acesta nou acopera toate modelele de la iPhone 4S la iPhone X, deci nu toate problemele fusesera rezolvate. Sute de milioane de iDevice-uri active la nivel global in momentul de fata sunt vulnerabile in fata acestui exploit, iar cei de la Apple nu pot lansa vreo actualizare a iOS care sa le securizeze din nou, indiferent cat de mult si-ar dori asta.

Interesant este ca acest bootrom exploit ar permite inclusiv efectuarea de downgrade pentru telefoanele iPhone pe care este instalat, iar asa utilizatorii ar putea reveni la versiuni vechi, care poate functioneaza mai bine. Desigur ca acest proces nu va fi la fel de simplu ca in trecut, cei de la Apple complicand foarte mult lucrurile pe partea de downgrade, dar macar stim ca iDevice-urile nu sunt atat de sigure precum credeam pana acum, iar jailbreak-ul va reveni in actualitate.

5 COMENTARII