PROBLEMELE RCS & RDS, Telekom, Orange, Vodafone cu IMPACT MARE pentru CLIENTI

RCS & RDS, Telekom, Orange, Vodafone au in continuare probleme in Romania care vor avea un impact serios asupra clientilor din tara, iata cu ce se confrunta.

 

RCS & RDS, Telekom, Orange, Vodafone probleme romania

RCS & RDS, Telekom, Orange, Vodafone au in continuare probleme neasteptat de mari in Romania din cauza unor modificari legislative facute de catre autoritatile din Romania pe final de an 2018. Desi multa lume credea ca problemele pe care OUG 114/2018 le-a adus au disparut, in realitate, ele doar au intrat in vigoare in mod tacit, astfel ca acum RCS & RDS, si restul operatorilor de telecomunicatii, se lupta pentru a scapa de efectele lor.

RCS & RDS este afectata de modificarile pe care OUG 114/2018 le aduce pe partea de constructii de infrastructura pe care atat aceasta companie, cat si celelalte vor sa le faca pentru a-si extinde serviciile in Romania. Chiar ieri RCS & RDS, si ceilalti operatori de telecomunicatii, au avut un comunicat de presa emisa de catre organizatia care-i reprezinta, ea laudand o initiativa a autoritatilor care are menirea de a le simplifica procesul de extindere a infrastructurii

PROBLEMELE RCS & RDS, Telekom, Orange, Vodafone cu IMPACT MARE pentru CLIENTI

RCS & RDS, dar si restul mediului telecom, inca asteapta sa vada cum vor putea cumpara frecventele radio pentru retelele 5G din Romania, OUG 114/2018 aducand probleme foarte mari si pentru acest proces. In mod teoretic, problemele ar fi trebuit sa fie rezolvate, astfel incat RCS & RDS, si restul operatorilor, sa aiba parte de o procedura simpla si fara costuri foarte mari, astfel incat sa poata lansa retelele 5G fara probleme in Romania.

RCS & RDS, imprena cu Orange si Telekom, duc negocieri intense pentru a cumpara tot ce se poate de la grupul german, activele acestuia fiind de vanzare din cauza problemelor foarte mari pe care compania le are. RCS & RDS ar urma sa cumpere infrastructura mobila si licentele, fara clienti, Orange urmand a cumpara divizia fixa, insa asta daca nu vor avea probleme de autorizare de la autoritatile din Romania.

RCS & RDS nu vrea sa preia si clientii operatorului, asta putand duce autorizarea tranzactiei la Comisia Europeana, ceea ce ar complica foarte mult lucrurile, si ar prelungi procesul, astfel ca ramane de vazut ce se va intampla.