iPhone 11 Pro Max la iDevice.ro: 3 NOUTATI care IMI PLAC

iPhone 11 Pro Max are 3 noutati care imi plac, Apple implementand multe schimbari pentru telefoanele sale, insa nu toate dintre ele sunt cu adevarat importante.

iPhone 11 Pro Max iDevice.ro 3 NOUTATI PLAC

Folosesc iPhone 11 Pro Max de vineri, cand am publicat primele mele impresii cu privire la noul telefon, si trebuie sa spun ca s-au schimbat cateva lucruri fata de ceea ce v-am detaliat atunci. Dupa cele doua zile de folosire ale iPhone 11 Pro Max trebuie sa recunosc faptul ca Apple a facut totusi ceva care pentru unii clienti sa motiveze fara discutie upgrade-ul de la seriile anterioare, dar vorbim despre cazuri specifice si nimic mai mult.

Camera ultra wide-angle face pe deplin diferenta

iPhone 11 Pro Max are o noua camera tripla implementata de catre compania Apple, iar marea noutate in raport cu iPhone XS Max, sau XS este un al treilea senzor de imagine ultra wide-angle. Ceilalti doi senzori de imagine sunt identici cu cei din iPhone XS, deci iPhone 11 Pro Max vine cu unul ultra wide-angle care face din plin diferenta pentru poze si clipuri video, desi in conditii de luminozitate scazuta, fara Night Mode, e mai prost decat cel telephoto.

Chiar si asa, optiunea de a face poze cu senzorul ultra wide-angle pentru iPhone 11 Pro Max este ceva ce Apple trebuia sa ofere de foarte multa vreme, pentru ca era nevoie de asa ceva. Senzorul ultra wide-angle poate fi folosit pentru cam orice fel de poze facute cu iPhone 11 Pro Max, inclusiv portret, si este una dintre noutatile care imi place foarte mult, desi alti producatori de telefoane Android ofera asta de cativa ani buni.

Night Mode este deasemenea ceva extrem de util pentru iPhone, dar despre asta voi vorbi intr-un articol separat.

Autonomia bateriei e surprinzator de buna

Poate ca e putin prea devreme sa-mi spun o parere definitiva in legatura cu autonomia bateriei iPhone 11 Pro Max, insa in comparatie cu a iPhone XS Max in aceste 2 zile de utilizare, a fost net superioara. Am folosit iPhone 11 Pro Max cu iOS 13.1, si apoi cu iOS 13.1.1, iar de comportat s-a comportat la fel in ambele situatii, avand un nivel de descarcare mult mai redus decat al iPhone XS Max in timp ce faceam aceleasi lucruri pe ambele.

Apple a spus ca noul chip A13 este mult mai eficient din punct de vedere energetic, iar in ceea ce am facut cu iPhone 11 Pro Max pana acum pot sa confirm faptul ca lucrurile stau asa. Desigur ca iOS 13 mi-a redus autonomia iPhone XS Max destul de mult dupa instalare, dar chiar si in raport cu ceea ce aveam in iOS 12, iPhone 11 Pro Max tot aduce o imbunatatire, deci din acest punct de vedere merita laudele.

Carcasa mata

Nu e o noutate mare pentru iPhone 11 Pro Max, dar este o schimbare, si carcasa mata pentru telefon e mult mai interesanta decat ati crede. In primul rand nu aduna la fel de multe amprente precum cea din sticla, in al doilea rand iti da senzatia ca tii telefonul mult mai “sigur” in mana, deci nu mai ai acea senzatie ca-l vei scapa daca se misca putin, ceea ce va fi un bonus pentru foarte multi utilizatori.

Pe partea de performante iPhone 11 Pro Max si iPhone XS Max sunt identice, ecranele au diferente foarte greu de observat, greutatea nu mi se pare a fi diferita, Face ID e la fel de rapid. Ca experienta totala, camera aduce elementul de noutate multumita Night Mode si a senzorului wide-angle, insa cand iesi din ea, e acelasi iPhone pe care-l stim de ani si ani de zile.