iPhone 11 Pro Max la iDevice.ro: Primele Impresii

iPhone 11 Pro Max a ajuns la iDevice.ro, iar acestea sunt primele mele impresii in legatura cu noul telefon lansat de catre compania Apple pe piata.

iPhone 11 Pro Max la iDevice.ro Impresii

iPhone 11 Pro Max a ajuns astazi la iDevice.ro, in acelasi timp cu restul precomenzilor facute in Romania in aceasta pagina, sau aceasta pagina, si onorate de catre magazinele online. Trebuie sa recunosc faptul ca am stat destul de mult pe ganduri inainte de a comanda iPhone 11 Pro Max, iar asta pentru ca fata de iPhone XS Max nu exista diferente foarte mari, iar dupa aceasta scurta perioada de utilizare inca nu sunt convins ca upgrade-ul merita facut.

Am vrut sa cumpar versiunea Midnight Green, insa nici eMAG si nici Orange n-au avut modelele pregatite pentru livrare azi, asa ca am ales versiunea argintie a iPhone 11 Pro Max, si n-as putea spune ca imi pare rau. Argintiul mat arata foarte interesant in combinatie cu carcasa din otel inoxidabil, chiar mai bine decat imi imaginam, dar desigur ca acea camera tripla strica aspectul iPhone 11 Pro Max, insa stiti cu totii aceasta poveste.

Design, Ecran si functionalitate

iPhone 11 Pro Max este aproape identic cu iPhone XS Max, asa cum iPhone 11 Pro e aproape identic cu iPhone XS, exceptie facand design-ul pentru camera, dar si materialul folosit pentru carcasa. Incep prin a spune ca imi place carcasa mata, care nu strica deloc aspectul general, iti da in continuare impresia de calitate, si ca ai un telefon premium in mana, iar bonus, nu mai vezi amprente si murdarie pe ea dupa putin timp de folosire.

Trec acum la camera tripla, care in realitate e la fel de urata ca in poze, mai ales ca fiecare senzor de imagine e iconjurat de o parte metalica, aceasta scotandu-l in evidenta, si recunosc faptul ca nu-mi place cum arata. Partea buna este ca nu va trebui sa o vad la fel de des precum decupajul, care mi se pare in continuare urat, desi m-am obisnuit cu el, deci daca va gandeati sa nu cumparati telefonul din cauza design-ul, va recomand sa-l testati undeva.

Ecranul Super Retina XDR al iPhone 11 Pro Max are o denumire de marketing extremd e frumoasa, a fost declarat drept cel mai bun pentru telefoane, de catre experti, dar nu surprinde in vreun fel. In scurta perioada de testare n-am observat diferente uriase intre ecranul iPhone 11 Pro Max si cel al iPhone XS Max, iar cam acelasi lucru l-a avut de spus toata lumea, deci nu trebuie privita aceasta diferenta de componente ca una pe care sa o simtiti.

In ceea ce priveste performantele, zero diferenta intre iPhone 11 Pro Max si iPhone XS Max, mai putin in aplicatia Camera, unde se simte o diferenta cand vine vorba despre inregistrarea de poze, sau comutarea intre senzori.

UPDATE: In ceea ce priveste Face ID nu exista vreo diferenta intre timpul de deblocare pe care-l are iPhone 11 Pro Max in comparatie cu iPhone XS Max, desi Apple promite o reducere cu 30% a timpului de deblocare. Ba mai mult decat atat, iPhone 11 Pro Max face deblocarea mult mai greu daca e usor inclinat in raport cu capul utilizatorului, ceea ce pe iPhone XS Max nu se intampla.

Camera, principala noutate

Exceptand design-ul foarte urat, camera iPhone 11 Pro Max este la fel de buna precum cea a iPhone XS Max in scurta comparatie pe care am facut-o, iar aici ma refer la pozele normale., sau la modul portret. In ceea ce priveste camera wide-angle, vorbim despre o schimbare extrem de buna, aceasta permitand surprinderea unui spatiu mai mare din jurul nostru, deci nu pot decat sa laud aceasta modificare facuta de catre Apple.

Desi iPhone 11 Pro Max surprinde mai mult din jurul nostru cu noua camera wide-angle, aceasta are deschidere f/2.4, chiar mai proasta decat cea a senzorului telephoto, deci daca nu e multa lumina, calitatea dispare. Pozele facute cu functia wide-angle a camerei iPhone 11 Pro Max par foarte bune pe ecranul telefonului, dar daca le faci in casa, fara lumina multa, si incepi sa faci zoom pe ele, calitatea se pierde imediat, sau cel putin asta am experimentat eu.

iPhone 11 Pro Max Night Mode iDevice.ro
Night Mode pe iPhone 11 Pro Max.

Functia Night Mode a iPhone 11 Pro Max este foarte interesanta, poate sa transforme noaptea in zi, iar exemplul de mai sus nu e chiar cel mai bun, dar o sa revin in zilele urmatoare cu niste diferente mult mai clare. Problema cu Night Mode este ca interfata functioneaza groaznic, cu mult lag cand modul e pornit si nu e lumina in camera, ceea ce strica foarte mult experienta de a inregistra poze in acest mod.

Tot un lag stupid exista pentru iPhone 11 Pro Max cand se face trecerea intre cei trei senzori de imagine, el devenind destul de deranjant, dar poate ca Apple va reusi sa faca totul mult mai fluid decat este acum.

Concluzie

Au trecut ani buni de cand cumpararea unui iPhone nou mi-a oferit vreun entuziasm, iar iPhone 11 Pro Max n-are capacitatea de a oferi asta, cel putin pentru mine, venind de la iPhone XS Max. Experienta totala e identica cu cea ofeita de iPhone XS Max, exceptie facand noile functii pentru inregistrarea pozelor, iar daca pentru asta, si autonomia mai buna, merita sa faceti un upgrade, va voi spune in cateva zile.