SUA LOVESTE iar DUR in Huawei, Iata DECIZIA ce SPERIE Clientii

SUA loveste foarte dur in compania Huawei cu o decizie care ii va lasa pe clienti fara multe dintre cele promise, Donald Trump fiind hotarat sa-si duca la indeplinire amenintarile.

sua loveste huawei

SUA este foarte hotarata sa puna capat complet capacitatii celor de la Huawei de a face comerci cu companiile locale, dar si de a le oferi clientilor ceea ce li s-a promis in momentul in care le-au cumparat produsele. In aprilie SUA a impus o serie de sanctiuni impotriva celor de la Huawei, iar la scurt timp dupa aceea a decis sa aplice si niste exceptii pentru ele deoarece companiile locale nu au avut timp sa gaseasca inlocuitori pentru produsele chinezilor.

SUA a aplicat atunci exceptii cau valabilitate pentru 90 de zile pentru sanctiunile pe care le-au anuntat impotriva Huawei, iar in august, cand ele au expirat, au extins iar perioada de valabilitate cu 90 de zile. Noua runda de exceptii va expira in luna noiembrie, iar atunci va lua sfarsit si toata bunavointa pe care SUA o mai are vis-a-vis de cei de la Huawei, conform unor oameni din interiorul adminsitratiei prezidentiale a lui Donald Trump.

SUA LOVESTE iar DUR in Huawei, Iata DECIZIA ce SPERIE Clientii

Dupa ce aceasta noua runda de exceptii va expira, compania Huawei ar urma sa aiba si mai limitata colaborarea cu companiile americane, desi recent Qualcomm a anuntat ca a reinceput sa furnizeze componente chinezilor. E posibil ca Qualcomm sa fi facut asta beneficiind de lista de exceptii pentru colaborarea cu Huawei, iar din noiembrie totul va expira, astfel ca nici macar actualizarile de securitate pentru Android n-ar trebui sa mai fie distribuite.

“SUA probabil nu vor reînnoi o renunțare temporară care să permită companiilor americane să facă afaceri cu gigantul de telecomunicații Huawei Technologies Co., deoarece Washingtonul se prăbușește în companiile chineze. guvernul american a acordat o scutire temporară pentru a oferi ajutor companiilor americane care s-au bazat pe Huawei. Renunțarea la 90 de zile a fost reînnoită o dată, dar va fi epuizată pe 19 noiembrie.”

Huawei va avea parte de finalul tuturor colaborarilor cu companiile americane in luna noiembrie, iar cei din SUA sunt tot mai hotarati sa isi duca pana la final razboiul pe care l-au pornit cu aceasta companie. SUA se incapataneasca sa faca asta desi 130 de companii americane au depus la guvern cereri pentru a colabora cu Huawei, insa niciuna n-a fost aprobata, si nici nu va fi aprobata vreodata pentru ca nu vrea Donald Trump.

Huawei a mai avut parte de o activitate limitata pana acum in SUA, si cu companiile din SUA, dar totul se va opri abrupt peste doar aproape 2 luni de zile.