SUA EXTINDE Planul Complex de a DISTRUGE Compania Huawei

SUA isi extinde planul foarte complex de a distruge compania Huawei, iata ce decizie a fost luata de catre guvernul american cu privire la produsele chinezilor.

sua subventie distruge huawei

SUA isi extinde planul foarte complex de a distruge compania Huawei, americanii pregatind o lege speciala care le va permite operatorilor de telefonie mobila din tara sa inlocuiasca echipamentele chinezilor cu bani publici. Nu mai putin de 1 miliard de dolari sunt pregatiti de catre Donald Trump pentru operatorii de telefonie mobila din SUA care vor sa renunte la echipamentele GSM de la Huawei si sa le inlocuiasca cu echipamente de la alte companii care nu sunt considerate a fi un risc pentru siguranta nationala.

SUA a eliminat concurenta chinezeasca de pe piata locala in ceea ce priveste echipamentele de telecomunicatii GSM, astfel ca acum operatorii pot cumpara produse doar de la Ericsson, Nokia, Samsung, etc. Huawei si ZTE au fost ostracizate de catre Donald Trump si Guvernul SUA, dar in ciuda faptului ca operatorii au avut peste 3 luni sa-si schimbe echipamentele de la chinezi, inca n-au facut-o, iar acum cer bani publici pentru a o face mai rapid.

SUA EXTINDE Planul Complex de a DISTRUGE Compania Huawei

Operatorii de telefonie mobila din SUA se plang de faptul ca inlocuirea echipamentelor de telecomunicatii de la Huawei este foarte scumpa, asa ca au nevoie de finantare de la guvern pentru a o face. Suma stabilita de catre guvernul american este substantial mai mica decat cea stabilita de catre GSMA pentru Europa, organizatia spunand ca inlocuirea echipamentelor Huawei pe continent ar costa aproximativ 55 de miliarde de euro.

„Este autorizat să fie însușit Comisiei 1.000.000.000 USD pentru anul fiscal 2020 pentru realizarea programului. Această sumă este autorizată să rămână disponibilă până în anul fiscal 2029.”

Guvernul SUA nu vrea sa plateasca pentru tot procesul de inlocuire a echipamentelor Huawei in tara, dar vrea sa stimuleze cumva operatorii sa renunte la produsele pe care le considera a fi de foarte mare risc. Desigur ca toata aceasta procedura este una de durata, iar cei de la Huawei se opun viguros acuzatiilor pe care guvernul SUA le tot face, insa pana in momentul de fata n-au reusit decat sa convinga tarile europene.

Huawei are probleme serioase cu SUA si cu hotararea lui Donald Trump de a ii tine produsele departe de consumatori, insa ramane de vazut in ce masura va mai ramane la Casa Alba dupa initiativa de a-l destitui din functie.