Schimbarea Google Chrome ce aduce PROBLEME MARI pentru Google

Google Chrome are parte de o schimbare foarte importanta din partea Google, care ii aduce si probleme foarte mari cu autoritaitle, si nu numai.

google chrome criptare dns

Google Chrome are pregatita o schimbare foarte importanta de catre compania Google, iar asta ii aduce probleme mari cu autoritatile americane, care nu sunt prea multumite de ceea ce urmeaza sa se intample. Compania Google este investigata de catre membrii Congresului american pentru intentia de a cripta cererile DNS facute prin Google Chrome, Ministerul de Justitie din SUA spunand ca a primi plangeri in legatura cu aceasta initiativa.

Google Chrome are aceasta schimbare implementata pentru ca in viitor cererile de rezolvare a DNS-urilor pentru adrese sa nu poata fi interceptate, insa autoritatile americane nu prea vor ca asta sa se intample. Alesii americani spun ca Google ar avea parte de un “avantaj incorect” daca ar cripta aceste cereri pentru DNS in Google Chrome, si ca ar interzice accesul la datele oamenilor, ceea ce aduce protectie mai buna pentru noi.

Schimbarea Google Chrome ce aduce PROBLEME MARI pentru Google

Google a fost destinatara unei scrisori trimise de catre alesii din SUA la jumatatea lunii septembrie, acestia intreband daca datele colectate de la utilizatori vor fi folosite in scopuri comerciale de catre ea. Compania a afirmat la un moment dat ca nu va cripta cererile de DNS in Google Chrome, si ca le va oferi oamenilor mai mult acces la date, insa se pare ca acest lucru nu ar fi acum in planurile lor.

“Anchetatorii antimonopol ai Congresului examinează planurile Google de a utiliza un nou protocol de internet din cauza îngrijorărilor că ar putea oferi companiei un avantaj competitiv, îngreunând accesul altora la datele consumatorilor. Într-o scrisoare din această lună, anchetatorii Comitetului Judiciar al Camerei au solicitat Google informații despre „decizia sa de a adopta sau promova adoptarea” protocolului, despre care compania Alphabet Inc. a spus că are drept scop îmbunătățirea securității internetului.”

Google Chrome cu DNS-urile criptate este o problema pentru furnizorii de servicii de internet, care nu mai pot spiona oamenii, insa si cei care afiseaza reclame in baza analizarii traficului de internet vor fi deasemenea afectati. Practic, problemele Google vin de la faptul ca toate companiile care monitorizeaza traficul de internet nu vor mai putea face asta dupa criptarea traficului DNS in Google Chrome, si spera ca autoritatile sa le ajute.

Google Chrome nu este singurul browser in care o asemenea schimbare este pregatita, Firefox avand ceva similar in lucru, deci ea va fi mai mult ca sigur facuta de catre Google si Mozilla in viitor.