Huawei MATE 40 Pro: PREMIERA URIASA Anuntata pentru Telefon

Huawei MATE 40 Pro are o premiera uriasa anuntata pentru lansarea de anul viitor, iata ce schimbare foarte mare va fi facuta de catre cei de la Huawei.

Huawei MATE 40 Pro kirin 1000

Huawei MATE 40 Pro este la un an distanta de lansare in momentul de fata, iar asta pentru ca Huawei MATE 30 Pro abia a fost lansat, insa inca nu a ajuns sa fie vandut in Europa, de exemplu. Chiar si asa, pentru Huawei MATE 40 Pro au aparut deja primele informatii cu privire la noutatile foarte importante care urmeaza sa fie oferite de catre compania Huawei, si vorbim despre un salt tehnologic foarte important care va fi oferit de catre chinezi.

Huawei MATE 40 Pro urmeaza sa aiba implementat anul viitor un nou chip Kirin 1000 care le va oferi clientilor din lumea intreaga performante net superioare celui Kirin 990, lansat luna trecuta. Acest chip Kirin 1000 va fi produs folosind un nou proces de fabricatie de 5nm, superior celui de 7nm EUV, iar asta va aduce pentru Huawei MATE 40 Pro o eficienta energetica superioara, dar si performante mult mai bune pentru puterea de procesare.

Huawei MATE 40 Pro: PREMIERA URIASA Anuntata pentru Telefon

Huawei MATE 40 Pro urmeaza sa aiba deasemenea si un modem integrat in noul chip Kirin 1000, iar asta pentru ca e nevoie de o simplificare a design-ului chip-urilor integrate pentru telefoanele mobile cu 5G. Huawei MATE 40 Pro va avea acest chip Kirin 1000 prezentat in premiera de catre Huawei ca fiind primul facut folosind un proces de fabricatie de 5nm, iar asta desi inclusiv pentru iPhone 12 este anuntat ceva similar pentru anul viitor.

“Și ca o nouă evoluție a acestei povești, surse din industrie au subliniat că Huawei a început producția de proces a procesorului Kirin 1000 folosind procesul tehnologiei 5nm. Și va fi lansat comercial în a doua jumătate a anului viitor. Cipul Kirin 990 folosește arhitectura procesorului A76, iar Kirin 1000 va folosi arhitectura A77.”

Huawei MATE 40 Pro va fi lansat dupa iPhone 12, insa noul sau chip Kirin 1000 ar urma sa fie cel putin dezvaluit inaintea telefonului Apple, deci macar va avea premiera dezvaluirii cu aceasta noua tehnologie. TSMC, care produce procesoarele pentru cei de la Apple, le produce inclusiv pentru cei de la Huawei, astfel ca Huawei MATE 40 Pro va beneficia de fix aceleasi tehnologii care sunt folosite inclusiv de catre compania Apple.

Huawei MATE 40 Pro va fi lansat in toamna anului viitor, poate chiar prin septembrie, sau octombrie, insa ramane de vazut cum se vor desfasura lucrurile.