PROBLEMA GRAVA a iOS care AFECTEAZA SUTE DE MILIOANE de iPhone, iPad

iOS are o problema grava care afecteaza sute de milioane de clienti din intreaga lume, iata de ce ar trebui sa faci update la iOS 13 chiar in acest moment.

ios problema safari

iOS are o problema foarte grava care afecteaza sute de milioane de utilizatori din intreaga lume in momentul de fata, utilizatorii de iPhone, iPad, iPod Touch fiind in pericol fara sa stie ce se intampla. Toti cei care nu au instalat iOS 13, si inca mai folosesc iOS 12, sau o versiune anterioara, sunt vizati de atacuri ale hackerilor care exploateaza o vulnerabilitate foarte periculoasa din Safari si ii redirectioneaza spre website-uri malitioase cand navigheaza pe internet.

Vulnerabilitatea foarte grava era necunoscuta companiei Apple pana pe final de vara, si a fost rezolvata in iOS 13, insa pana atunci peste 1 miliard de afisari de reclame malitioase au fost generate pe iDevice-uri. Vorbim despre sute de milioane de oameni care au vazut reclamele malitioase ale hackerilor, si care au fos tredirectionati catre website-uri cu reclame, si alt continut malitios, iar atat Safar, cat si Chrome, din iOS, au fost afectate.

PROBLEMA GRAVA a iOS care AFECTEAZA SUTE DE MILIOANE de iPhone, iPad

Cele peste 1 miliard de afisari au fost redate pe o perioada de 2 luni de zile pe ecranele iPhone, iPad, iPod Touch-urilor din intreaga lume, pana pe 19 septembrie, cand iOS 13 a fost lansat de catre Apple. iOS 13 rezolva vulnerabilitatea intr-un asemenea mod incat atat Safari, cat si Google Chrome pentru iOS nu mai pot fi exploatate, astfel ca utilizatorii nu mai sunt redirectionati spre pagini web malitioase cand navigheaza pe internet.

“Atacatorii au bombardat internetul cu peste 1 miliard de reclame rău intenționate în mai puțin de două luni. Atacatorii au vizat utilizatorii de iOS și macOS cu vulnerabilitățile de o zi zero în browserele Chrome și Safari care au fost recent plasate.”

Apple ar fi fost anuntata in legatura cu aceste vulnerabilitati undeva prin august, insa le-a rezolvat abia in septembrie, dar macar iOS 13 aduce protectia de care toata lumea are nevoie in acest moment. Toti cei care inca nu au instalat iOS 13 raman neprotejati, si pot fi redirectionati de catre hackeri spre website-uri cu continut malitios, deci aveti de ales intre autonomie foarte proasta pentru baterie, si protectie pentru navigare pe web.

iOS 13 rezolva si alte probleme foarte serioase de securitate pentru iPhone, iPad, iPod Touch, astfel ca exista multe motive bune pentru a face un upgrade pe terminalele voastre.