PROBLEMA GRAVA a Android, SUTE de MILIOANE de Telefoane Afectate

Android are o problema foarte grava pe telefoanele pe care este instalat, cei de la Google luptand din greu pentru a o rezolva, insa sute de milioane de oameni sunt afectati.

android problema aplicatii

Android are o problema foarte grava in momentul de fata, iar compania Google se lupta din greu cu cei care incearca sa exploateze telefoanele cu sistemul sau de operare, dar din pacate nu le poate face fata. Mai exact, in septembrie cei de la Google au aprobat pentru distributie in Google Play Store 172 de aplicatii Android care au fost instalate de peste 300 de milioane de ori pe sute de milioane de telefoane, desi contin adware, malware, si nu numai.

Android este afectat in principal de adware, peste 300 de milioane de instalari fiind facute pentru aplicatii de acest gen, deci undeva la peste 80% din totalul instalarilor inregistrate din Google Play Store. Dupa adware vin aplicatiile pentru Android care pacalesc utilizatorii sa plateasca abonamente foarte mari pentru functii simple, unele dintre acestea ajungand si la cateva sute de dolari pe luna, pe care oamenii ii pierd deoarece Google nu-i returneaza.

PROBLEMA GRAVA a Android, SUTE de MILIOANE de Telefoane Afectate

Android este foarte afectat si de reclamele ascunse afisate in aplicatii, milioane de instalari fiind facute pentru zeci de aplicatii cu aceasta problema, ele avand efecte negative serioase si asupra telefoanelor. Dincolo de acest punct, impactul aplicatiilor malitioase pentru Android scade substantial, dar problema principala ramane, cu sute de milioane de instalari pentru aplicatii cu adware, ceea ce n-ar trebui sa se intample.

Android are acest raport generat doar pentru luna septembrie, iar daca extrapolam si facem o estimare pentru intregul an, atunci vorbim despre miliarde de instalari facute pentru aplicatii malitioase. In cazul reclamelor, e vorba de miliarde peste miliarde de afisari din aplicatii pentru Android si zeci de milioane de dolari castigati anual de catre cei care vor sa le faca rau utilizatorilor de telefoane, si cu care Google se lupta constant.

Android are aceasta problema a aplicatiilor malitioase de cativa ani de zile, iar cei de la Google reusesc anual sa-i mai reduca din impact, insa mai au foarte mult de lucru pana sa poata proteja toti utilizatorii.