De ce Apple lasa Vechile iPhone FARA o Functie GROZAVA a iOS 13

Iata de ce Apple va lasa vechile modele de telefoane iPhone fara o functie grozava care a fost anuntata pentru lansare incepand cu iOS 13.2.

De ce Apple lasa Vechile iPhone FARA o Functie GROZAVA a iOS 13

Apple a anuntat aseara ca incepand cu iOS 13.2 le va oferi telefoanelor din seria iPhone 11 o noua functie numita Deep Fusion, ea urmand a permite inregistrarea de poze de calitate foarte, foarte buna. Apple a cam ramas in urma in fata Samsung si Huawei in ceea ce priveste folosirea inteligentei artificiale pentru poze grozave, iar cu iOS 13.2 va schimba asta, insa numai pe telefoanele din seria iPhone 11, si cam atat.

Oficial, cei dela Apple spun ca Deep Fusion necesita foarte multa putere de procesare, iar numai noul chip A13 este suficient de rapid pentru a face pentru poze toate modificarile necesare pentru folosirea acestei tehnologii. Este adevarat ca noul chip A13 are putere de procesare mai mare decat cel A12, insa de cata e cu adevarat nevoie pentru folosirea tehnologiei Deep Fusion nu stie nimeni pentru ca Apple nu a detaliat acest lucru.

iOS 13.2 aduce Deep Fusion doar pe seria iPhone 11

Neoficial, totul tine doar de marketing, adica Apple vrea sa le ofere oamenilor motive sa cumpere seria iPhone 11, nu modelele mai vechi, asa ca nu aduce Deep Fusion si pentru telefoanele iPhone lansate in anii anteriori. Ca sa fiu complet sincer, nu cred ca Apple nu ar putea sa ofere pentru vechile modele de telefoane iPhone functia Deep Fusion, cel putin in cazul seriei iPhone XS, care are putere de procesoare, cred, ca suficient de mare pentru a o rula.

Macar telefoanele din seria iPhone XS ar fi trebuit sa aiba Deep Fusion oferita pentru inregistrarea de poze, insa cei de la Apple vor sa o ofere exclusiv pentru iPhone 11, si noile camere, chiar daca totul putea fi aplicat si la 2 camere. Apple spune ca foloseste toate cele trei camere pentru Depp Fusion in iOS 13.2, dar daca ar fi vrut, ar fi putut gandi totul si pentru doua camere, sau chiar una singura, Google reusind ceva similar cu o singura camera.