NASA: ALERTA GRAVA pentru un ASTEROID cu Diametru de 1 KM

NASA a emis o noua alerta foarte grava pentru un asteroid cu diametru de 1 km care se indreapta cu viteza de peste 40.000 KM/ora spre Pamant chiar acum.

NASA asteroid diametru 1 km

NASA a emis o noua alerta grava pentru un asteroid cu diametru de 1 kilometru care se apropie cu viteza de 40.300 KM/h de Pamant in momentul de fata, si va ajunge foarte curand la planeta noastra. NASA a descoperit acest asteroid gigant in anul 1998, insa traiectoria sa il aduce abia cum langa Pamant, iar diametrul sau foarte mare reprezinta practic pericolul, deoarece poate fi deviat in drumul sau pentru a ajunge si am iaproape de Terra.

NASA a clasificat acest asteroid ca unul periculos inca din anul 1998 tocmai pentru ca este atat de mare, insa in mod teoretic, el n-ar trebui sa loveasca Pamantul in momentul in care va ajunge cu viteza aici. Pe data de 25 octombrie la ora 08:21 dimineata ar trebui sa poata fi observat acest asteroid cel mai aproape de Pamant, sau cel putin asta spun calculele facute de catre NASA cu privire la modul in care se apropie acum roca spatiala de noi.

NASA: ALERTA GRAVA pentru un ASTEROID cu Diametru de 1 KM

NASA a monitorizat de peste 400 de ori felul in care acest asteroid se misca prin univers in momentul de fata, astfel ca stie foarte clar ce se va intampla cu modul in care se apropie de Pamant. Problema este ca vanturile solare, si nu numai, pot modifica traiectoria oricarui asteroid, iar cei de la NASA spun ca exista oricand un pericol foarte mare de impact cu Pamantul, asa ca trebuie sa clasifice rocile ca fiind periculoase pentru planeta noastra.

“Asteroidul, desemnat oficial Asteroid 1998 HL1, este legat de o traiectorie „apropiere de pământ”. NASA prezice că corpul stâncos impunător va veni în ciuda pământului în prima seară a zilei de vineri, 25 octombrie. La cel mai apropiat, Asteroid HL1 se va închide pe planeta noastră în jurul orei 18.21 BST (ora 17.21 UTC). Când se întâmplă acest lucru, următorul asteroid al NASA a spus că obiectul va zbura cu viteze de aproximativ 11,21 km pe secundă sau 25,076 km / h (40,356 km / h).”

NASA a si ratat cativa asteroizi cu diametru de zeci de metri in calatoria lor spre Pamant, astfel ca are incidente in ceea ce priveste monitorizarea lor corecta, ceea ce este o problema destul de serioasa pentru noi. NASA a si fost aspru criticata pentru ratarea unor asteroizi pe care ar fi trebuit sa ii detecteze, iar agentia spatiala americana si-a cam recunoscut greselile, dar mai are multe de reparat intre timp.

NASA vrea sa-si imbunatateasca mult capacitatea de a detecta in mod corect asteroizii, astfel ca va lansa o serie de misiuni pentru a face asta, iar ele vor costa sute de milioane de dolari.