Guvernul, ANUNT MAJOR, SUTE de MILIOANE de LEI Investiti pentru ROMANI

Guvernul Romaniei a facut un anunt foarte important privind o investitie majora care este pregatita pentru a ajuta toti romanii, iata unde merg 232 milioane de LEI.

Guvernul romaniei sute milioane lei investiti tetra

Guvernul Romaniei a facut un anunt foarte important saptamana aceasta, confirmand faptul ca va investi cateva sute de milioane de LEI spre beneficiul Romanilor in cadrul unui plan foarte indraznet. Guvernul Romaniei a alocat suma de 232 de milioane de LEI pentru a face un upgrade major sistemului de comunicatii TETRA, cel folosit de catre autoritati pentru comunicatii in situatii de urgenta, deci totul va fi in marele beneficiu al romanilor.

Guvernul Romaniei sustine ca investitia de 232 milioane de LEI in sistemul TETRA va reduce timpul de reactie al autoritatilor cu 5 secunde, de la 120 de secunde, la 115 secunde. Investitia foarte mare facuta de catre Guvernul Romaniei este necesara pentru ca mai toate calculatoarele folosite in cadrul acestui sistem de comunicatii utilizeaza sistemul de operare Windows XP, deci sunt depasite din toate punctele de vedere, iar Microsoft nu mai ofera suport pentru OS.

Guvernul, ANUNT MAJOR, SUTE de MILIOANE de LEI Investiti pentru ROMANI

Guvernul Romaniei nu va cumpara doar licente pentru un Windows mai nou, ci va cumpara si foarte multe calculatoare, plus o varietate de alte echipamente de comunicatii, si nu numai. Guvernul Romaniei vrea sa asigure o acoperire de 99% cu echipamente pentru intreaga zona geografica a Romaniei, dar si o acoperire de 90% pentru comunicatiile facute prin terminale mobile de catre oamenii care trebuie sa raspunda in situatii de urgenta.

”Aplicațiile de monitorizare și administrare a sistemului, precum și cele funcționale de pe consolele dispecer din sistem, sunt compatibile în versiunea actuală doar cusistemul de operare Windows XP, sistem pentru care producătorul Microsoft nu mai oferă suport și nici licențe. În plus, calculatoarele actuale nu mai sunt compatibilehardware cu acest sistem de operare, fiind nevoie de folosirea de sisteme IT învechite, chiar dacă se instalează puncte de lucru noi.”

Guvernul Romaniei a tot amanat de-a lungul anilor sa faca vreo investitie in sistemul TETRA, astfel ca acum aloca 232 milioane de LEi pentru toate aceste achizitii care vor avea loe pe o perioada de 36 de luni. Guvernul Romaniei investeste in acest upgrade la nivel national, deci toate terminalele care fac parte din sistemul de comunicatii TETRA vor fi inlocuite cu unele mai noi, insa deocamdata nu se stie si ce versiune a Windows va fi cumparata, desi e foarte posibil sa fie vorba despre Windows 10.

Guvernul Romaniei face aceste investitii separat de cele pentru 112, insa combinate ele are trebui sa reduca substantial timpii de raspuns la urgentela raportate de catre Romani si la acest serviciu.