UBER si NASA Vor Testa Noi Taxi-uri ZBURATOARE in Orase

NASA si UBER vor testa noi taxi-uri zburatoare in orase atat pentru transportul de persoane, cat si pentru livrarile de produse comandate online de oameni.

nasa uber taxi zburatoare orase

NASA si UBER au anuntat un parteneriat extrem de interesant care are menirea de a aduce in sfarsit mijloace de transport precum cele pe care le-am vazut pana acum prin filmele americane. Mai exact, UBER si NASA dezvolta noi mijloace de transport aerian care vor fi folosite pentru persoane si colete, totul fiind gandit pentru a fi folosit in mici si mari orase de pe teritoriul SUA, cel putin la inceputul proiectului.

UBER si NASA vor sa dezvolte sisteme de transport care sunt mult mai sigure si mai rapide decat cele actuale, iar cum drumurile sunt supraaglomerate, aerul e “urmatoarea frontiera”. Atat cei de la UBER, cat si cei de la NASA au testat independent mijloace de transport in comun inainte de a intra in acest proiect, dar acum isi vor uni fortele pentru a dezvolta ceva cu adevarat util pentru intreaga omenire.

UBER si NASA Vor Testa Noi Taxi-uri ZBURATOARE in Orase

NASA si UBER incearca totusi sa gandeasca software-ul mijloacelor de transport in comun pentru a le putea ghida prin aer in interiorul oraselor, de mici, sau mari, dimensuni, ceea ce este foarte dificil. In SUA vorbim despre multe orase care au cladiri foarte inalte, iar a zbura printre ele pentru a transporta oameni, sau obiecte, nu e ceva tocmai usor de realizat, astfel ca NASA si UBER lucreaza din greu pentru a rezolva aceasta problema.

“În cadrul unui parteneriat care promovează mobilitatea aeriană urbană, Uber își împărtășește planurile de implementare a unei rețele de călătorie de aviație urbană. NASA, ca agenție de cercetare în domeniul aeronauticii din America, folosește cele mai noi tehnologii și simulări de calculatoare de gestionare a spațiului aerian pentru a evalua impactul aeronavelor mici în mediile aglomerate.”

UBER si NASA vor incerca pentru inceput sa foloseasca sistemele lor de inteligenta artificiala pentru a ghida drone in cadrul unor teste complexe care simuleaza mediul din interiorul oraselor reale. Aceste drone vor trebui ghidate automat de catre calculatoare in drumul lor pentru a ajunge in diverse puncte, iar de aici UBER si NASA vor incerca sa creeze modele software care sa poata fi aplicate inclusiv in orase mari si mici.

NASA si UBER sunt implicate intr-o colaborare la care putina lume se astepta, dar iata ca obiectivele importante aduc si asemenea surprize majore pentru toata lumea.