NASA. ALERTA, Acest ASTEROID vine AZI cu Viteza MARE la Pamant

NASA. Un ASTEROID periculos se indreapta cu viteza de 26.000 KM/ora spre Pamant in momentul de fata, iata ce spune agentia spatiala americana despre impact.

NASA. Ziua si alerta de la agentia spatiala americana, iar asta pentru ca un asteroid vine cu viteza foarte mare spre Pamant, roca din univers deplasandu-se cu nu mai putin de 26.000 KM/ora spre planeta noastra. Avand un diametru de cam 11 metri, acest asteroid va produce pagube foarte mari daca va lovi Pamantul cu viteza de 26.000 km/ora, insa marea problema din cauza careia NASA a emis alerta este ca el va ajunge foarte aproape de planeta.

NASA. Conform calculelor facute de catre agentia spatiala americana, vorbim despre un asteroid care va ajunge la o distanta la fel de mica precum cea a lunii, iar asta il face foarte periculos daca ar avea traiectoria modificata. NASA a calculat ca oricine ar trebui sa vada acest asteroid pe cer in jurul orei 02:00 a acestei nopti, iar din moment ce va fi atat de aproape de Pamant ar trebui sa fie destul de usor de observat de catre astronomi.

NASA. ALERTA, Acest ASTEROID vine AZI cu Viteza MARE la Pamant

NASA. Nu se intampla foarte des ca un asteroid sa ajunga la o distanta atat de mica de Pamant, iar asta e ceva ce toata lumea ar trebui sa stie, pentru ca asa creste nivelul de pericol pe care il detecteaza cercetatorii. Noul asteroid a fost descoperit cu doar cateva luni in urma de catre cercetatorii de la NASA, deci cu nu foarte mult timp inainte de a ajunge la Pamant, insa aici vorbim totusi despre o veste buna pentru omenire.

“Un ASTEROID care se apropie rapid de planeta în această seară se va apropia aproape de Lună, a confirmat agenția spațială americană NASA. Asteroidul care intră va scăpa de planetă pe o traiectorie denumită de astronomi o „apropiere”. Următorii de asteroizi ai NASA prezic că asteroidul se va balansa după miezul nopții. În apropierea sa cea mai apropiată, asteroidul va atinge viteze de aproximativ 16.217 km / h (26.100 km / h).”

NASA. Spre deosebire de alte situatii in care unii asteroizi au fost detectati abia cand erau aproape de a se ciocni cu Pamantul, macar acum am aflat din timp cam ce urmeaza sa se intample. NASA incearca sa tina Pamantul in siguranta, astfel ca monitorizeaza constant intregul univers, si va lansa in curand un alt sistem care are menirea de a analiza si mai bine spatiul cosmic pentru a ne alerta chiar mai devreme in legatura cu probleme mari.

NASA. Separat de asta, agentia spatiala americana vrea sa lanseze un nou sistem numit DART, el fiind gandit pentru a devia traiectoriile asteroizilor in situatia in care un asteroid ar avea traiectoria intercalata cu Pamantul.