Android 10: Masura FARA PRECEDENT Impusa de catre Google

Android 10 este tinta unei masuri fara precedent care este impusa de catre compania Google pentru clientii din intreaga lume, iata ce se intampla cu telefoanele.

Android 10 sistem gesturi google

Android 10 are parte de o masura fara precedent luata de catre compania Google pentru toate telefoanele care vor avea instalat acest sistem de operare de catre producatorii din lumea intreaga. Mai exact, cei de la Google ii forteaza pe producatorii de telefoane din intreaga lume sa ascunda sistemele lor de navigare prin gesturi din propriile produse, si sa promoveze alternativa implementata nativ de catre cei de la Google ca un nou standard oficial.

Android 10 are implementat un sistem nativ de navigare prin gesturi de catre cei de la Google pentru a simplifica modul in care utilizatorii controleaza telefoanele mobile in utilizarea zilnica, el fiind similar cu cel al iPhone X. Producatorii de telefoane mobile au implementari separate in propriile telefoane, dar celor de la Google nu le prea place asta, si vor ca sistemul lor gandit pentru Android 10 sa fie cel folosit de catre toata lumea de acum.

Android 10: Masura FARA PRECEDENT Impusa de catre Google

Android 10 nu va putea fi oferit pe telefoanele care nu promoveaza sistemul sau de navigare prin gesturi ca fiind cel implicit, si producatorii sunt obligati sa le ascunda pe ale lor si din procesul de setare al dispozitivelor. Google nu ii obliga pe producatorii de telefoane sa elimine complet propriile sisteme de navigare prin gesturi din Android 10, dar ii obliga sa nu le promoveze in detrimentul celui nativ, care desigur ca nu e in mod neaparat cel mai bun.

“O altă informație interesantă din documentul GMS este că Google obligă în esență OEM-urile să-și ascundă propriile sisteme de navigație prin gesturi. În timp ce pot fi incluse pe un dispozitiv, Google spune că nu pot fi publicitate de „Expertul de configurare sau de orice altă metodă”, inclusiv ferestre de tip pop-up sau notificări. Evident, aceste sisteme nu pot fi, de asemenea, opțiunea implicită.”

Android 10 schimba intr-o foarte mare masura sistemul de navigare prin gesturi care exista in Android 9, si totul spre beneficiul utilizatorilor, astfel ca probabil unii dintre ei vor fi multumiti de schimbare, in timp ce altii, nu. Pana acum n-au existat plangeri din partea producatorilor de telefoane, dar nu ar fi exclus ca ei sa nu fie multumiti de faptul ca Android 10 nu le mai lasa aceeasi libertate, in special in cazul Samsung, cu al sau One UI.

Android 10 a fost lansat in versiune oficiala de catre Google, dar este distribuit cu greu de catre producatorii de telefoane din intreaga lume, astfel ca schimbarile ajung cu intarziere la multe persoane.