SUA ARUNCA cu BANI in Nokia, Ericsson pentru a ATACA Huawei

Huawei este atacata dur de catre SUA, care este dispusa sa finanteze Nokia si Ericsson pentru a isi creste vanzarile de produse cel putin in Europa.

huawei atac sua subventii nokia ericsson

Huawei are un nou atac foarte serios lansat de catre SUA impotriva sa, compania chinezeasca vazandu-si competitorii sustinuti financiar de catre americani doar pentru a putea sa-i scoata produsele din atentia partenerilor. SUA cauta solutii prin care sa finanteze Nokia si Ericsson pentru a isi vinde echipamentele de telecomunicatii mai ieftin si a reduce substantial vanzarile produselor care sunt acum in oferta companiei Huawei.

Huawei este pusa, practic, in situatia de a ramane si fara banii de la divizia care ii aducea in continuare venituri importante, cea prin care sunt produse si distribuite echipamente de telecomunicatii. SUA ar vrea ca echipamentele de telecomunicatii ale celor de la Huawei sa dispara din toate tarile europene, in special din cele in care are si soldati, asa ca n-ar fi exclus sa finanteze intr-adevar subventionarea echipamentelor Nokia si Ericsson.

SUA ARUNCA cu BANI in Nokia, Ericsson pentru a ATACA Huawei

SUA cauta, practic, o solutie disperata pentru a afecta si mai mult activitatea companiei Huawei in Europa, iar asta dupa ce prin sanctiunile impuse in SUA i-a afectat foarte serios vanzarile de smartphone-uri. Un oficial de rang inalt al SUA sustine ca guvernul de acolo este disperat sa gaseasca solutii pentru a limita vanzarea de echipamente Huawei pentru retelele de telecomunicatii 5G, agentiile federale locale fiind activ implicate.

“Funcționarii guvernului american au sugerat acordarea de credite către companii precum Nokia și Ericsson pentru a le permite să corespundă condițiilor generoase de finanțare pe care Huawei le oferă clienților săi. Am renunțat la superioritatea noastră în ceea ce privește fabricarea de echipamente de telecomunicații în urmă cu zeci de ani și acum ne dăm seama că aceasta nu ar fi fost cea mai bună alegere din motive de securitate națională. Toți cei de la departamentul de apărare, la departamentul de comerț, la departamentul de securitate autohtonă se uită la asta.”

Huawei vinde 28% dintre echipamentele de telecomunicatii folosite in retelele din intreaga lume, astfel ca SUA are o misiune foarte dificila, dar daca va reusi sa reduca utilizarea lor in Europa, va obtine o mare victorie. SUA a cautat pana acum diverse solutii pentru a afecta activitatea companiei Huawei, insa cea privind subventionarea produselor Nokia si Ericsson arata cat de disperat este guvernul sa distruga compania chinezeasca cu orice pret.

Huawei, prin vocea fondatorului sau, a spus ca ar fi dispusa sa-si ofere tehnologiile pentru a crea un competitor pe piata echipamentelor de telecomunicatii, dar se pare ca SUA va deveni unul, fara ajutorul lor.