Samsung are PROBLEME MARI, Anuntul INGRIJORATOR de Astazi

Samsung are probleme foarte mari in continuare, compania coreeana inregistrand o noua scadere majora a profitului din cauza vanzarilor tot mai slabe din T3.

Samsung probleme profit

Samsung are probleme extrem de mari, compania coreeana facand un anunt care a generat foarte multe semne de ingirjorarare in randul analistilor si angajatilor din lumea intreaga. Conform anuntului facut astazi de catre cei de la Samsung, in T3 2019 profitul companiei urmeaza sa scada simtitor din nou, ceea ce ar marca o noua continuare a problemelor extrem de mari pe care compania le are cu vanzarile de telefoane mobile.

Samsung preconizeaza ca profitul pentru T3 2019 va fi cu 56% mai mic decat cel pentru T3 2018, diferenta fiind una uriasa, dar era de asteptat, avand in vedere ca vanzarile de telefoane premium nu sunt bune. In T3 2019 Samsung se asteapta ca profitul total al companiei sa fie de 6.44 miliarde de dolari, fata de 14.7 miliarde de dolari in T3 2018, deci peste 8 miliarde de dolari au disparut fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Samsung are PROBLEME MARI, Anuntul INGRIJORATOR de Astazi

Samsung inregistreaza totusi o crestere a profitului in T3 2019 fata de T2 2019, diferenta fiind de 844 milioane de euro, nu foarte mare, dar ea exista totusi pentru companie. Problema e ca anul trecut diferenta intre profitul inregistrat de Samsung in T2 2018 si T3 2018 a fost de peste 1 miliard de dolari, deci anul acesta diferenta a scazut, tot cu aproximativ 50%, asa ca lucrurile nu merg intr-o directie pozitiva pentru companie.

“Samsung Electronics a declarat marți profitul său de exploatare pentru cele trei luni care s-au încheiat în septembrie, probabil, a scăzut cu mai mult de jumătate față de acum un an. Profitul operațional pentru al treilea trimestru este de așteptat la 7,7 trilioane câștigate de coreeni (6,43 miliarde de dolari), în scădere cu 56,17% față de un an în urmă, când cel mai mare producător de smartphone-uri din lume a înregistrat 17,57 trilioane de profit.”

Samsung da vina pe scaderea radicala a preturilor microchip-urilor pe care le produce in fabricile sale, dar si a cererii pentru acestea, iar cum aceasta divizie aducea banii cei mai multi, problema e resimtita din plin. Scaderea vanzarilor de telefoane premium la nivel global este deasemenea mentionata de catre cei de la Samsung ca un motiv pentru scaderea profitului sau, iar acest lucru l-am vazut in cam fiecare dintre trimestrele fiscale ale anului 2019.

Samsung trece de ceva vreme prin probleme foarte mari in ceea ce priveste profitul generat de catre vanzarea produselor proprii, iar din pacate, asta nu se va schimba prea curand pentru coreeni.