Decizia MAJORA a Telekom Inainte de VANZAREA catre Orange

Telekom a luat o decizie foarte importanta inainte de a isi vinde divizia de servicii fixe catre Orange Romania, iata ce se va intampla in urmatoarele luni.

telekom decizie vanzare orange

Telekom se pregateste de vanzarea diviziei de servicii fixe catre cei de la orange, acest lucru fiind extrem de sigur, iar asta pentru ca inclusiv Guvernul Romaniei a fost anuntat in legatura cu tranzactia care urmeaza sa aiba loc. Intre timp, cei de la Telekom isi continua procesul de restructurare pornit cu ceva timp in urma, unul care a dus deja la concedierea catorva sute de angajati din Romania, si au aparut zvonuri ca ar urma sa mai fie concediati altii.

Telekom a anuntat insa ca decizia sa nu este de a restructura mai multi angajati decat afirmase initial, cel putin deocamdata, astfel ca toti cei care isi stiau job-urile in siguranta, nu au de ce sa se teama. In momentul de fata Telekom nu are in plan sa mai concedieze oameni desi aparusera zvonuri care sugerau asta, ele speriind foarte multa lume, dar se pare ca planurile sunt complet diferite, cel putin in ceea ce priveste evolutia companiei in Romania.

Decizia MAJORA a Telekom Inainte de VANZAREA catre Orange

Telekom a fost in centrul acestor zvonuri dupa ce s-a spus ca o conediere a mai multor angajati ar fi fost ceruta in cadrul negocierilor pe care le are cu Orange si RCS & RDS pentru vanzarea diviziilor sale. Desigur ca public nimeni nu a confirmat vreo asemenea cerere, si desi e posibil ca ea sa fi fost facuta, oficial cei de la Telekom spun ca nu au acum in plan sa mai concedieze alte persoane, si e posibil ca diviziile sa fie vandute foarte rapid.

Telekom nu vrea sa concedieze alti oameni, dar dupa vanzarea diviziilor orice e posibil, astfel ca sindicatele vor trebui sa discute cu Orange despre ceea ce se va intampla in continuare cu angajatii. Nu cred ca Orange va dori sa concedieze pe cineva, asa cum nici Telekom nu are vreun plan sa faca asta, deci e improbabil ca lucrurile sa se schimbe in vreun fel in rau pentru miile de persoane care lucreaza la operator.

Telekom discuta in acest moment cu statul roman pentru a expedia vanzarea diviziei sale fixe, insa nimeni nu stie foarte clar cam cand s-ar putea finaliza tot acest proces.