Apple GRABESTE Lansarea unei Functii MAJORE pentru iPhone

Apple grabeste lansarea unei functii foarte importante pentru telefoanele iPhone, iata ce obiectiv extrem de indranet si-a stabilit compania americana.

Apple Lansare 5G modem iPhone

Apple a decis sa grabeasca lansarea unei noi functii foarte importante pentru telefoanele iPhone pentru a indeplini un obiectiv mai vechi pentru care a si cheltuit o suma substantiala de bani pana in prezent. Cei de la Apple au cheltuit 1 miliard de dolari pentru a cumpara divizia Intel care dezvolta modem-uri pentru telefoane mobile pentru a-si indeplini obiectivul de a integra propriile modemuri 5G in iPhone, si accelereaza procesul.

Apple lucreaza de cativa ani la modem-uri 5G pentru iPhone, insa nu a facut progrese prea mari, astfel ca a cumparat divizia Intel care era aproape de a putea lansa unui, si vrea sa imbunatateasca tehnologia. Desi in 2020 Apple va lansa telefoane iphone care vor avea suport pentru retelele 5G, modem-uri Qualcomm urmeaza sa fie integrate in acestea, in timp ce Apple ar vrea sa foloseasca modem-uri proprii undeva prin 2023, cel mai tarziu.

Apple GRABESTE Lansarea unei Functii MAJORE pentru iPhone

Apple isi propune ca primele telefoane iPhone cu modem-uri proprii sa fie lansate in 2021, insa expertii in industrie spun ca obiectivul este unul mult prea indraznet pentru o asemenea schimbare. Chiar daca Apple va avea componenta pregatita pentru iPhone, ea va trece printr-un foarte complex proces de testare din partea autoritatilor, iar aici va fi nevoie de multa rabdare, pentru ca abia apoi se va putea face implementarea in iPhone.

“După ce a cumpărat business-ul de modem 5G Intel la începutul acestui an, Apple nu pierde timp construindu-și propriul modem 5G pentru iPhone. Compania încearcă să aibă modemul său în iPhone până în 2022, o cronologie foarte agresivă având în vedere toate activitățile de dezvoltare, testare și certificare implicate.”

Avand in vedere tot ceea ce trebuie sa faca Apple pentru a putea lansa aceste mode-uri in telefoanele iPhone, expertii estimeaza faptul ca 2023 este o estimare mai corecta pentru anul in care vom vedea primul modem de la Apple. Desigur ca totul depinde foarte mult de cum vor reusi inginerii celor de la Apple sa-si duca la indeplinire planurile pentru a aduce 5G in iPhone cu un modem produs chiar de catre ei.

Acestea fiind spuse, Apple vrea ca primul iPhone cu modem 5G propriu sa apara in maxim 2 ani, insa 5G va ajunge pentru prima oara in telefoanele Apple chiar de anul viitor.