RCS & RDS, Telekom, Orange, Vodafone, Decizie de ULTIMA ORA pentru TOTI Clientii

RCS & RDS, Telekom, Orange, Vodafone, Lycamobile au clentii vizati de o foarte importanta decizie de ultima ora anuntata de catre autoritatile din Romania.

RCS & RDS, Telekom, Orange, Vodafone, Decizie apeluri

RCS & RDS, Telekom, Orange, Vodafone, au toti clientii din Romania vizati de o decizie de ultima ora luata de catre operatorii de telecomunicatii impreuna cu autoritatile, si toata lumea va resimti impactul sau. Mai exact, ANCOM a negociat cu RCS & RDS, si restul mediului telecom, despre reducerea tarifului maxim pentru apelurile la puncte mobile, si a reusit sa ajunga la un pret final cu acestia care sa fie aplicat in Romania.

RCS & RDS, impreuna cu restul mediului de telecomunicatii, au fost de acord sa fie redus tariful maxim pentru apelurile la puncte mobile pana la valoarea de 0.76 eurocenti pe minut, cu 10% mai mic decat acum. Reducerea acestui tarif ar trebui sa se aplice pentru toti clientii de la RCS & RDS, si nu numai, insa in principal doar pentru cei cu cartele prepay fara optiuni, sau cei care termina minutele din abonamente.

RCS & RDS, Telekom, Orange, Vodafone, Decizie de ULTIMA ORA pentru TOTI Clientii

RCS & RDS, Telekom, Orange, Vodafone au fost toti de acord cu aceasta modificare, insa si cei de la Lycamobile, MNVO, au participat la discutii si au fost de acord cu ceea ce a propus ANCOM. Noul tarif va fi aplicat de catre RCS & RDS, si restul companiilor, incepand cu 1 ianuarie 2020, iar pana la finalul anului viitor ar trebui sa fie decis la invel european un nou tarif, chiar mai mic, pentru finalizarea apelurilor pe telefoanele mobile.

„ANCOM a propus, ca măsură tranzitorie, până la adoptarea unui tarif de terminare a apelurilor la puncte mobile unic la nivel european preconizată a avea loc până la finalul anului 2020, practicarea unui tarif maxim de 0,76 eurocenţi/minut pentru apelurile la puncte mobile, cu 10% mai mic față de nivelul actual. Ne așteptăm ca această reducere să se reflecte și în tariful pe care îl plătește fiecare utilizator pentru apelurile către terminalele mobile.”

RCS & RDS a fost implicata in acest proces, impreuna cu restul operatorilor, acum ceva vreme, iar asta deoarece ANCOM a notificat din timp toate companiile cu privire la planurile sale. Acest lucru a adus intr-un final alegerea acestui tarif mai mic aplicabil de la 1 ianuarie 2020 in reteaua RCS & RDS, dar si in celelalte din Romania, astfel ca toti clientii urmeaza sa profite din plin de modificare, daca aveau de platit pana acum.

RCS & RDS, Telekom, Orange, Vodafone nu vor avea clientii cu abonamente nelimitate afectati in vreun fel de catre aceasta schimbare, ceea ce e perfect normal, astfel ca doar restul clientilor ar putea resimti modificari.