Cum poti Folosi Telefonul la Volan in Suport Auto dupa Modificarile Codului Rutier

Iata cum poti folosi telefonul mobil la volan, in suport auto, in urma modificarilor Codului Rutier care au intrat in vigoare de astazi in toata Romania.

Cum poti Folosi Telefonul la Volan in Suport Auto dupa Modificarile Codului Rutier

Incepand de astazi codul rutier are noi prevederi pentru soferii care conduc masini pe drumurile publice, iar in baza acestora exista si sanctiuni mai mari care pot fi aplicate impotriva lor. Conform modificarilor aduse Codului Rutier, soferilor care conduc autovehicule pe drumurile publice le este interzis sa tina in mana, sau sa interactioneze cu un telefon mobil si nu numai, in momentul in care autovehiculul este in deplasare.

Aici intervin multe intrebari cu privire la folosirea telefonului mobil in momentul in care se afla intr-un suport auto in masina, precum cele din aceasta pagina, iar asta pentru ca nu este tinut in mod efectiv in mana de catre sofer. Ei bine, Politia Romana afirma ca daca un telefon este plasat intr-un suport auto, soferul nu are voie sa interactioneze cu el in timp ce se afla in mers, acest gest echivaland cu folosirea telefonului mobil, si se pedepseste cu amenda.

Cum poti Folosi Telefonul la Volan in Suport Auto dupa Modificarile Codului Rutier

Soferii au voie sa foloseasca telefoanele mobile cand stationeaza la semafor, sau intr-o coloana, indiferent daca ele sunt intr-un suport auto, sau in mana persoanei, atat timp cat masina stationeaza, nu conteaza. In momentul in care automobilul se pune in miscare, soferul trebuie sa ia mainile de pe telefon, indiferent unde se afala acesta, si trebuie sa se concentreze exclusiv la drum, altfel risca o amenda serioasa din partea Politiei Romane.

Practic, suportul auto ne permite sa folosim aplicatii de navigatie pe telefoane, dar ne este interzis sa interactionam cu ele atat timp cat ne aflam in miscare, pentru ca asta ne distrage atentia de la drum. Este permisa raspunderea la apeluri telefonice venite pe telefoane care se afla intr-un suport ato, aparent pentru ca asta distrage foarte putin atentia soferilor, dar nu este permis vorbitul la telefon decat printr-un kit hands-free, fie plasat in ureche, fie cel al masinii.

Acestea fiind spuse, trebuie sa aveti foarte mare grija de acum incolo, deoarece interactiunile cu telefonul mobil sunt complet interzise in miscare, indiferent unde se afla acesta.