Telekom, Orange, RCS & RDS, Vestea PROASTA pentru Vanzare

Telekom, Orange, RCS & RDS, au parte de o veste foarte proasta pentru vanzarile pe care le-au negociat in Romania, iata ce se intampla in urmatoarele luni.

Telekom, Orange, RCS & RDS comisia europeana

Telekom, Orange, RCS & RDS sunt implicate de o buna perioada de timp in negocieri foarte intense in Romania, grupul german dorind cu foarte mare nerabdare sa scape de Romania cat se poate de repede. Telekom a ajuns deja la o intelegere cu Orange pentru a isi vinde divizia de servicii fixe catre grupul francez, iar statul roman a fost deja anuntat pentru a-si da acordul, avand in vedere ca detine 46% din actiunile diviziei, deci trebuie sa stie.

Telekom negociaza de foarte mult timp cu RCS & RDS pentru a-si vinde divizia de servicii fixe, insa aceste discutii sunt foarte complicate pentru ca Digi nu vrea sa cumpere decat infrastructura mobila si licentele radio, lasand clientii in urma. RCS & RDS este deasemenea foarte dornica sa finalizeze aceasta achizitie a diviziei mobile a Telekom fara sa implice si Comisia Europeana in proces, iar asta pentru ca o analiza a lor e imprevizibila si de lunga durata.

Telekom, Orange, RCS & RDS, Vestea PROASTA pentru Vanzare

Telekom, Orange, RCS & RDS si-ar fi dorit ca in tranzactia lor sa nu fie implicata Comisia Europeana, dar Consiliul Concurentei a spus ca doar ea va putea sa aprobe, sau sa respinga tot ceea ce vor sa faca operatorii. Comisia Europeana va trebui notificata de catre Telekom, Orange, RCS & RDS, in legatura cu negocierile si planurile operatorilor, iar apoi va analiza daca vanzarile vor destabiliza actualul echilibru de pe piata telecom din Romania.

Telekom, Orange, RCS & RDS, stiu prea bine ca din momentul in care Comisia Europeana se va implica in tot acest proces, orice e posibil, inclusiv respingerea vanzarii vreuna dintre divizii. Comisia Europeana a interzis in trecut vanzarea altor divizii de telecomunicatii ale altor companii straine, tot intre ele, astfel ca Telekom, Orange, RCS & RDS, vor trebui sa ii convinga pe oficialii europeni cu privire la intentiile lor bune.

Telekom, Orange, RCS & RDS, vor avea cateva luni foarte complicate in care vor astepta initial dupa statul roman, iar apoi dupa Comisia Europeana pentru a vedea daca isi vor putea duce la indeplinire toate planurile, sau nu.