Planeta Marte: NOI Imagini INCREDIBILE ULUIESC Intreaga OMENIRE

Planeta Marte are parte de noi imagini incredibile care uluiesc intreaga planeta, iata ce descoperiri neasteptate au fost facute de catre cercetatori.

Planeta Marte imagini incredibile apa

Planeta Marte are astazi parte de o serie noua de imagini incredibile publicate de catre agentia spatiala europeana, ea incercand sa dezvaluie pentru intreaga omenire posibile semne ca a existat viata acolo. Planeta Marte nu are descoperite semne care sa sugereze faptul ca acum exista viata acolo, dar cercetatorii de la ESA, agentia spatiala europeana, spun ca acum cateva miliarde de ani a existat apa acolo, si cel mai probabil inclusiv viata.

Planeta Marte ar fi avut o atmosfera foarte densa acum cateva miliarde de ani, iar asta a pastrat caldura mai aproape de suprafata, ceea ce a facilitat existenta de lichide pe suprafata corpului ceresc. Mai jos aveti o imagine cu planeta Marte facuta de catre nava Mars Express trimisa de catre ESA acolo, ea prezentand valea Nirgal, care include si fosta albie a unui rau ce s-a intins pe 700 de kilometri, el secand dupa ce cativa meteori iau lovit zona.

Planeta Marte: NOI Imagini INCREDIBILE Uluiesc Intreaga OMENIRE

Planeta Marte imagini incredibile apa vale
Valea Nirgalis de pe Planeta Marte.

Planeta Marte ar vi avut acest rau activ acum 3.5 – 4 miliarde de ani, deci a disparut cu foarte mult timp in urma, si a lasat doar suprafata foarte uscata si inghetata, avand in vedere temperaturile foarte mici. Intr-o alta zona a planetei, in craterul Gale, exista indicii ale faptului ca a existat deasemenea apa, care mai apoi s-a transformat in noroi, iar acum pe planeta Marte au ramas doar urme ale faptului ca acesta s-a uscat pe masura ce temperaturile au scazut.

Planeta Marte imagini incredibile apa nirgalis

“Marte poate părea a fi o lume extraterestră, dar multe dintre caracteristicile sale arată extrem de familiare – cum ar fi acest vechi sistem fluvial uscat, care se întinde pe aproape 700 de kilometri pe suprafață, făcându-l una dintre cele mai lungi rețele de vale de pe planetă. Zona de pe Marte prezentată în aceste imagini noi de la navele spațiale Mars Express ale ESA se află chiar la sud de ecuatorul planetei și se știe că a fost modelată de un amestec de apă curgătoare și impacturi.”

Planeta Marte atrage atentia cercetatorilor in principal in zonele unde acestia cred ca a existat apa, deaorece spera ca acolo sa poata gasi si urme de viata in explorarile facute acum. Pana in momentul de fata, pe planeta Marte s-au descoperit indicii care sa sugereze faptul ca ar fi existat acolo candva apa, deci teroetic si viata, insa nu a fost descoperit absolut nimic concret in legatura cu acest lucru.

Planeta Marte imagini incredibile apa intreaga vale

Planeta Marte ascunde foarte multe mistere, iar pe masura ce explorarile continua, ne lamurim mult mai mult in legatura cu faptul ca semnele de viata sunt extraordinar de greu de descoperit.