Apple CLARIFICA Problema Recenta a iPhone din iOS 13

apple problema iphone ios 13

Apple ofera astazi clarificari cu privire la o problema recenta care a fost descoperita in iOS 13 pentru iPhone, dar care in realitate nu prea e o problema. Mai exact, cei de la Apple spun ca descoperirea conform careia Safari trimite in China IP-urile iDevice-urilor si istocirul website-urilor vizitate, nu ar fi reala.

Apple spune ca in serverele Tencent din China ajung doar date care vizeaza utilizatorii locali, iar restul lumii are datele trimise doar la serverele companiei Google. Printre aceste date nu se numara IP-urile dispozitivelor oamenilor, sau website-urile pe care acestia le viziteaza, ceea ce este o veste foarte buna pentru toata lumea.

Apple spune ca nu trimite nici macar la Google informatii despre website-urile vizitate, insa Safari verifica website-ul intr-o lista pe care o are compania Google. Asta inseamna ca de la terminalele noastre se genereaza o conexiune catre serverele Google pentru a se prelua lista si a se verifica website-ul in ea inainte de accesare.

“Apple protejează confidențialitatea utilizatorului și protejează datele dvs. cu Safari frauduloasă site-ul Web Warning, o caracteristică de securitate care indică site-urile web cunoscute ca fiind de natură dăunătoare. Când funcția este activată, Safari verifică adresa URL a site-ului web împotriva listelor de site-uri web cunoscute și afișează un avertisment dacă URL-ul pe care îl vizitează este suspectat de conduită frauduloasă precum phishing. Pentru a îndeplini această sarcină, Safari primește o listă de site-uri web cunoscute a fi dăunătoare de la Google, iar pentru dispozitivele cu codul lor de regiune setat în China continentală, primește o listă de la Tencent. Adresa URL reală a unui site web pe care îl vizitați nu este niciodată distribuită unui furnizor de navigare sigură, iar funcția poate fi dezactivată.”

Avand in vedere ca majoritatea lumii acceseaza macar un serviciu al Google cu propriul IP, nu pre aavem de ce sa ne plangem ca se face si asta. Daca datele ar fi ajuns si in China, atunci problema ar fi fost mult mai mare, astfel ca ne bucuram de putin mai multa securitate pentru iDevice-urile noastre.