Telekom Lanseaza un ATAC DUR si NEASTEPTAT pentru Romania

Telekom lanseaza prin CEO-ul sau un atac dur si neasteptat in Romania, iata de ce se plange compania inainte de a pleca in graba din tara noastra.

Telekom ATAC DUR Romania

Telekom, grupul de telecomunicatii care incearca din toate puterile sa fuga din Romania cat se poate de repede, a lansat astazi, prin intermediul CEO-ului sau, un atac foarte dur impotriva autoritatilor din Romania. Miroslav Majoros a declarat astazi in cadrul unei conferinte de presa ca guvernul PSD – ALDE si-a aratat interesul tot mai mare pentru banii care sunt facuti din serviciile de telecomunicatii, iar asta a afectat si evolutia Telekom.

Telekom s-a plans in repetate randuri de efectele OUG 114/2018 care a fost lansata la finalul anului trecut, insa acum CEO-ul companiei spune ca politicienii incep sa devina tot mai interesati de aceasta industrie. El spune ca a fost nevoie de mult timp pana cand politicienii au inteles cat de importante sunt serviciile de telecomunicatii, iar acum incearca sa traga cat mai multi bani de pe urma veniturilor generate de catre acestea.

Telekom Lanseaza un ATAC DUR si NEASTEPTAT pentru Romania

Telekom face parte dintr-o piata de telecomunicatii care valoreaza peste 3 miliarde de dolari in Romania in momentul de fata, iar timp de 10 ani ea nu a platit vreo data pe cifra de afaceri in tara noastra. Cand Guvernul Romaniei a incercat sa impuna o taxa pe cifra de afaceri a acestor companii de telecomunicatii, toate s-au opus, Telekom amenintand si cu refuzarea de a participa la licitatia 5G, iar intr-un final prevederile OUG 114/2018 au disparut.

Telekom spune, prin vocea CEO-ului sau, ca acest obicei prost al imixtiunii politicului in piata telecom vine de la Uniunea Europeana, multumita careia s-au eliminat tarifele de roaming, ceea ce operatorilor nu le prea place. E normal sa fie asa pentru ca grupurile de telecomunicatii faceau foarte multi bani de pe urma roaming-ului, iar disparitia lor le afecteaza profitul, dar Telekom are alte probleme in Romania, nu disparitia roaming-ului.

Telekom a avut un an 2019 atat de problematic incat acum incearca sa scape cat mai repede de Romania, si pare sa fi ajuns la intelegeri pentru a-si vinde atat divizia de servicii fixe, cat si cea de servicii mobile.