RCS & RDS: Decizia IMPORTANTA pentru TOTI Clientii Romani

RCS & RDS a luat o decizie extrem de importanta care are impact pentru toti clientii din Romania, iata de ce ne vom putea bucura foarte curand de la operator.

RCS & RDS Decizia IMPORTANTA Clientii Romani

RCS & RDS a luat in 2019 o decizie foarte importanta, in ciuda faptului ca autoritatile in Romania  au creat un mediu legislativ care a suparat foarte multe companii, si a adus foarte multe plangeri din partea acestora. In ciuda faptului ca OUG 114/2018 a adus noi costuri ridicate pentru operatorii de telecomunicatii din Romania, cei de la RCS & RDS au crescut foarte putin preturile pentru serviciile din tara, si au continuat sa faca investitii importante.

RCS & RDS va crea din 2019 o noua retea 2G menita sa aduca acoperire GSM pentru si mai multi clienti din Romania, astfel incat acestia sa poata vorbi la telefon fara probleme si din zonele unde nu exista semnal, sau era prost. Desi pare un regres, tehnologia 2G fiind foarte veche, implementarea sa este mult mai ieftina decat a altor tehnologii de generatie noua, iar multumita ei, cei de la RCS & RDS vor putea sa le ofere clientilor o experienta mult mai buna.

RCS & RDS: Decizia IMPORTANTA pentru TOTI Clientii Romani

RCS & RDS nu va avea probleme cu aceasta schimbare radicala de strategie nici in ceea ce priveste clientii care au deja telefoane, iar asta deoarece ele ar trebui sa fie compatibile cu reteaua 2G. Desi cei de la RCS & RDS si-au vandut telefoanele mentionand ca ele pot fi folosite doar in reteaua sa 3G, in realitate cam toate ar trebui sa aiba suport pentru retele 2G, deci ar trebui sa functioneze fara probleme cu noua retea chiar de cand va fi lansata.

RCS & RDS va creste acoperirea GSM pentru efectuarea de apeluri telefonice prin reteaua sa, insa din pacate internetul mobil ramane imposibil de folosit pe o retea de acest gen deoarece vitezele sunt extraordinar de mici. Chiar si fara internet, multi se vor bucura sa aiba totusi acoperire in zone in care in mod normal nu pot vorbi la telefon, iar RCS & RDS le va oferi in final asta, fie cu o retea de constructie proprie, fie cu cea a Telekom.

RCS & RDS are deja puncte 2G active in diverse zone din tara in momentul de fata, astfel ca unii dintre clientii sai se pot bucura deja de aceasta schimbare foarte importanta pentru servicii.