Google Photos. Noua Functie GROZAVA pentru Pozele Tale

Google Photos. O noua functie grozava pentru pozele noastre a fost lansata de catre compania Google, iata de ce avem parte chiar incepand de astazi.

Google Photos. Noua Functie GROZAVA pentru Pozele Tale

Google Photos. O noua functie grozava pentru pozele noastre este oferita de catre compania Google, anuntul implementarii sale fiind facut fara prea mult fast, semn ca functia nu e extrem de importanta pentru ei. Mai exact, Google Photos are incepand de astazi disponibila o noua functie care permite cautarea de texte prin pozele pe care le-am incarcat in platforma companiei americane, si asta este ceva cu adevarat inedit pentru noi.

Google Photos. Textele care sunt descoperite in poze pot fi mai apoi copiate si lipite in documente pe care noi le avem deja create, iar asta in conditiile in care platformele concurente nu ofera asa ceva pentru utilizatori. Cei de la Google folosesc un sistem avansat de inteligenta artificiala pentru a putea analiza pozele, a descoperi textele, si mai apoi a face cautari prin Google Photos pentru cuvintele care sunt vizibile in pozele pe care le incarcam.

Google Photos. Noua Functie GROZAVA pentru Pozele Tale

Google Photos. Practic, o tehnologie cunoscuta lumii intregi sub denumirea OCR, recunoastere optica a caracterelor, permite recunoasterea cuvintelor din poze si copierea lor pentru a fi introduse in diverse documente. Functia in sine reprezinta o imbunatatire a uneia implementate in Google Lens, doar ca in cazul Google Photos ea este mult mai avansata, deoarece permite inclusiv copierea textelor care sunt recunoscute in baza cautarilor noastre.

Google Photos. Noua functie este legata si de Google Lens pentru folosire, butonul pentru activarea celui din urma sistem trebuind apasat pentru ca functionalitatea sa fie disponibila pentru toti utilizatorii. Nu exista limite in ceea ce priveste dimensiunea textelor care pot fi copiate folosind aceasta functie pentru Google Photos, nici in ceea ce priveste tipurile de poze care pot fi analizate de catre sistem, deci poate fi folosit fara vreo problema.

Google Photos. In momentul de fata noua functie este disponibila pe unele modele de telefoane Android, sau chiar in versiunea web, insa pe telefoanele iPhone nu a fost momentan activata de catre Google.