NASA: PREMIERA LIVE INCREDIBILA cu PRIMELE Femei Astronaut

NASA transmite live o premiera mondiala incredibila cu primele femei astronaut din spatiul cosmic, iata ce se va intampla in urmatoarele ore langa SSI.

NASA va transmite live astaz o premiera incredibila, dupa ce doua femei astronaut care se numesc Christina Koch si Jessica Meir vor iesi singure in spatiul cosmic in afara Statiei Spatiale Internationale. Cei de la NASA le pregatesc in aceste momente pe cele doua femei pentru a iesi peste cateva ore in spatiul cosmic singure pentru a efectua reparatii la Statia Spatiala Internationala, si veti putea vedea totul de oriunde din lume.

NASA nu e la prima iesire in spatiu pentru o femeie astronaut, insa aceasta este prima oara cand doua femei astronaut ies singure in spatiul cosmic pentru a se plimba pe universul fara gravitatie. Astazi NASA le trimite pe cele doua femei astronaut sa repare un regulator de tensiune al Statiei Spatiale Internationale, acestea trecand printr-un proces destul de riguros de antrenament inainte de a iesi efectiv in spatiul cosmic.

NASA: PREMIERA LIVE INCREDIBILA cu PRIMELE Femei Astronaut

NASA ar fi dorit sa efectueze aceasta misiune cu 7 luni de zile in urma, insa totul a fost amanat deoarece de pe Statia Spatiala Internationala lipsea un costum care ar fi fost apropiat de dimensiunile necesare uneia dintre femei. Aceasta amanare destul de lunga a dus si la schimbarea componentei echipei de femei astronaut pe care NASA le trimite sa efectueze aceasta misiune istorica, si totul inainte ca prima femeie sa ajunga si pe luna, in 2024.

NASA promoveaza foarte mult in ultima vreme egalitatea intre sexe inclusiv in ceea ce priveste misiunile in care sunt implicati astronautii, ceea ce este pana la urma un lucru foarte bun. Va fi foarte interesant de vazut cum se va desfasura misiunea de astazi cu cele doua femei astronaut, insa cei de la NASA sunt foarte siguri ca lucrurile ar trebui sa decurga exact asa cum isi imagineaza toata lumea, fara vreo problema reala.

NASA va mai efectua misiuni de acest gen si in viitor, dar ramane de vazut cate dintre ele vor fi transmise in direct pentru ca toata lumea sa poata vedea “actiunea”.