ALERTA pentru Android, ZECI de MILIOANE de Oameni AVERTIZATI

Android este in centrul unei noi alerte care vizeaza zeci de milioane de persoane din intreaga lume, iata ce problema foarte grava a fost descoperita.

Android alerta zeci milioane oameni

Android este in centrul unei noi alerte astazi dupa ce s-a descoperit ca zeci de milioane de oameni sunt in pericol din cauza unui nou malware foarte periculos care este ascuns in aplicatii existente in Google Play Store. Aplicatia are denumirea SnapTube, si a fost descarcata de zeci de milioane de persoane pana in momentul de fata, toti cu sistem de operare Android, iar situatia este una cat se poate de serioasa.

Android a avut descoperita aceasta problema de catre o companie specializata in securitate informatica, aplicatia cu pricina fiind promovata cu promisiunea de a descarca clipuri video YouTube si Facebook pentru redare offline. Aplicatia are 40 de milioane de utilizatori activi, si a fost descarcata de mult mai multe ori in sistemul de operare Android, iar in fundal functiona intr-un mod extrem de periculos pentru utilizatori.

ALERTA pentru Android, ZECI de MILIOANE de Oameni AVERTIZATI

Android este un sistem de operare foarte liber, iar aceasta aplicatie a fost capabila sa afiseze in fundal reclame fara ca utilizatorii sa stie, dar sa si faca achizitii de produse folosind datele utilizatorilor. Totul se intampla in timp ce utilizatorii de telefoane cu sistem de operare Android incercau sa descarce clipuri video de pe YouTube si Facebook, iar dezvoltatorii sai facut milioane peste milioane de dolari din aceasta practica.

Android poate fi exploatat prin aplicatii de acest gen pentru a face inclusiv apeluri telefonice catre numere cu suprataxa, dar si pentru a trimite SMS-uri cu plati catre diverse numere, si toate acestea sunt facute de SnapTube. Mai mult decat atat, utilizatorii Android erau abonati la servicii foarte scumpe fara sa stie, dezvoltatorii aplicatiei reusind sa adune zeci de milioane de dolari din practicile lor pana acum.

Android are de foarte mult timp probleme cu aplicatiile de acest gen, iar aceasta aplicatie a fost dezvoltata de catre o companie chinezeasca, iar asa se explica toate problemele care au fost raportate.