Apple cumpara Sisteme de Ghidare Autonoma pentru Masini

Apple cumpara Sisteme de Ghidare Autonoma pentru Masini

Apple lucreaza de foarte mult timp la dezvoltarea de sisteme de ghidare autonoma pentru automobile, si acum si-a extins reteaua de parteneri. Conform unor informatii aparute in cursul zilelor trecute, cei de la Quanta s-au fost contractati pentru a furniza echipamente de acest gen pentru flota Apple.

Quanta a testat in SUA sistemele acestea inainte de a face propuneri pentru Apple, dar inclusiv pentru cei de la Google, care de mult testeaza masini autonome. Pentru Apple parteneriatul ar intra perfect in planurile companiei de a furniza solutii de ghidare autonoma pentru producatorii auto, desi mult dezvolta unele proprii.

Apple dezvolta o masina autonoma de vreo 5 ani, insa zvonurile recente spun ca lansarea sa ar putea avea loc abia undeva prin 2025. Desigur ca nimic nu este 100% sigur, dar din moment ce Quanta a intrat in lista de parteneri ai celor de la Apple, e clar ca proiectul avanseaza cu succes, asa cum isi doreste Apple.

“Cu testarea vehiculului său autonom, Quanta este acum capabilă să își demonstreze capacitatea de a proiecta o platformă de conducere autonomă, care este de așteptat să ajute compania să obțină mai multe parteneriate, au spus sursele, adăugând că, în prezent, Quanta este unul dintre furnizorii de servicii Google. și soluțiile de conducere autonomă Apple.”

Apple si-ar fi dorit sa lanseze o masina electrica si autonoma pentru a concura cu Tesla, si dupa ce a angajat sute de ingineri pentru acest proiect, inca nu a reusit sa aiba un produs final. Cu inca 6 ani preconizati pentru dezvoltare, cei de la Apple vor ajunge in final sa cheltuie miliarde peste miliarde de dolari pentru absolut nimic.