O Noua Banca Anunta Lansarea Apple Pay in Romania

OTP Bank a anuntat lansarea Apple Pay in Romania, banca alaturandu-se celorlalte care permit deja efectuarea de plati mobile cu iPhone si Apple Watch.

otp bank apple pay romania

La doar cateva zile dupa ce Raiffeisen Bank a lansat Apple Pay in Romania, o noua banca incepe sa promoveze disponibilitatea sistemului de plati mobile pentru clientii din tara noastra. OTP Bank anunta ca pregateste lansarea Apple Pay in Romania, desi nu specifica daca va dura o zi, o luna, un an, pana cand clientii sai isi vor putea folosi telefoanele iPhone, sau Apple Watch-urile, pentru e efectua plati mobile la POS-urile din tara.

OTP Bank s-ar alatura Raiffeisen Bank, ING, Banca Transilvania, Unicredit Bank, Orange Money, Revolut, Edenred si Monese cu disponibilitatea Apple Pay, un numar mare de institutii financiare avand sistemul in tara. Desi bancile n-au anuntat detalii cu privire la persoanele care au activat deja Apple Pay, mai mult ca sigur sunt cateva sute de mii de persoane care folosesc sistemul pe telefoanele iPhone, el fiind foarte asteptat de catre romani.

O Noua Banca Anunta Lansarea Apple Pay in Romania

otp bank apple pay romania lansare

Anuntul celor de la OTP Bank lasa clientii BRD, BCR, CEC, si a altor banci din Romania in afara cercului celor care pot folosi Apple Pay, iar in cazul acestora vorbim despre milioane de clienti fara sistem. Primele doua banci au anuntat ca vor avea Apple Pay disponibil pentru clienti anul acesta, insa in cazul CEC e posibil ca lansarea a aiba loc abia in 2020, deci daca folositi serviciile lor, s-ar putea sa asteptati mai mult decat v-ati fi dorit.

OTP Bank nu ar trebui sa perceapa vreun comision pentru folosirea Apple Pay in Romania, asa cum se intampla si in cazul celorlalte banci care au ales sa le ofere clientilor sistemul de plati mobile al Apple, in tandem cu cele proprii. In momentul in care OTP Bank va avea disponibila posibilitatea de a activa Apple Pay pentru clienti va voi anunta, insa e posibil ca o noua actualizare pentru iOS sa fie necesara pentru a lansa sistemul.