PROBLEMA Uriasa a Android se ADANCESTE pentru TOATE Telefoanele

Android are o problema care continua sa se adanceasca pentru toate telefoanele pe care le folosesc utilizatorii din intreaga lume, iata cat de serioasa a devenit situatia.

Android problema adanceste telefoane

Android are o problema foarte mare, si nu de acum, ci de cativa ani buni de zile, iar in ciuda razboiului pe care Google il duce pentru a o rezolva, din pacate situatia este in continuare foarte departe de a se rezolva. Vorbesc despre faptul ca Android are o problema foarte mare cu rata de adoptie, iar asta pentru ca producatorii de telefoane inca refuza sa isi actualizeze produsele in timp util pentru utilizatorii care le folosesc dupa ce le cumpara.

Android a avut parte de o noua “palma” serioasa data de catre iOS zilele trecute dupa ce Apple a anuntat ca iOS 13 este instalat pe jumatate dintre terminalele sale mobile la doar o luna dupa lansare. Facand o comparatie cu Android, versiunea 9 abia a ajuns la 10.4%  rata de adoptie la 1 an dupa lansare, da ati citit bine, iar asta desi Google “trage” de partenerii sai sa le ofere clientilor actualizarile pentru telefoanele lor.

PROBLEMA Uriasa a Android se ADANCESTE pentru TOATE Telefoanele

Android este ca un ostatic prins intre Google si producatorii de telefoane si tablete in momentul de fata, iar americanii n-au reusit sa faca nimic pentru a forta partenerii sa le ofere clientilor o experienta mai buna de folosire. Google a incercat prin diverse metode sa ii oblige le producatorii de telefoane Android sa-si actualizeze telefoanele cat mai repede cu noutatile oferite de americani, dar e cam imposibil sa te pui cu incapatanarea asiaticilor.

Android este folosit de mii de producatori de terminale mobile din intreaga lume, vasta majoritate a acestora necunoscuti, si din China, insa problema se adanceste cu cat compania care-l foloseste e mai mica. Daca pentru o companie ca Huawei, Samsung, e nevoie de 4 – 5 luni pentru a oferi un update major pentru Android, in cazul producatorilor mai mici e nevoie de si mai mult timp pentru a oferi update-urile pentru clienti.

Android este anual actualizat cu imbunatatiri majore in mod constant iar daca Google ar gasi intr-un final o modalitate de a obliga producatorii sa le ofere la timp, clientii ar fi mult mai fericiti.