NASA: ALERTA pentru un ASTEROID ce poate OMORA MILIOANE de Oameni

NASA ALERTA ASTEROID OMORA MILIOANE Oameni

NASA a emis astazi o noua alerta extrem de importanta pentru un asteroid care se indreapta cu foarte mare viteza spre Pamant, si care poate omora milioane de oameni daca va lovi planeta noastra. Vorbim despre un asteroid care are denumirea 481394 2006 SF6 stabilita de catre cei de la NASA, iar cu un diametru de 650 de metri, e foarte clar ca daca va intra in atmosfera Pamantului, va si lovi suprafata intr-un anumit punct.

NASA emite alerte pentru orice fel de asteroizi care au diametre de peste 35 de metri, si care au traiectorii care ii aduc aproape de Pamant, iar in cazul acestuia, se pare ca traiectoria e una care sa creeze ingrijorare. NASA sustine ca periculosul asteroid ar urma sa ajunga la Pamant pe data de 21 noiembrie, iar principala problema sta in faptul ca traiectoria ar putea fi modificata de planetele pe langa care trece, sau vanturile solare.

NASA: ALERTA pentru un ASTEROID ce poate OMORA MILIOANE de Oameni

NASA nu a calculat sanse extrem de mari ca acest asteroid sa se ciocneasca de Pamant, insa chiar si asa, se pare ca in calatoria sa prin univers, acesta ar putea avea traiectoria atat de mult modificata incat sa vizeze Pamantul. Asta ii sperie pe cei de la NASA, care spun ca pana pe 21 noiembrie se poate intampla chiar orice, iar daca exista si o foarte mica sansa de impact cu Pamantul, toata planeta trebuie alertata de catre agentia spatiala americana.

NASA nu emite foarte des alerte pentru asteroizi care au dimensiuni atat de mari, astfel ca daca acum a venit una pentru o asemenea roca, trebuie sa fim extrem de atenti la ce se va intampla. Conform NASA, abia peste vreo 10 ani exista sanse mari ca un asteroid mare sa loveasca Pamantul, dar intre timp oricare altul din univers poate fi deviat pentru a deveni periculos pentru intreaga planeta.

NASA a mai emis saptamana trecuta alerte pentru alti asteroizi care reprezinta un pericol pentru Pamant, si va continua sa o faca, mai ales pentru cei care au dimensiuni foarte mari.