RCS & RDS, Orange, Vodafone, Telekom, Marea ASTEPTARE a Clientilor Aproape de FINAL

RCS & RDS, Orange, Vodafone, Telekom se apropie cu pasi repezi de a pune capat marii asteptari la care sunt supusi clientii de cativa ani de zile deja.

RCS & RDS, Orange, Vodafone, Telekom asteptare 5G

RCS & RDS, Orange, Vodafone, Telekom se apropie cu pasi repezi de o zi asteptata de catre foarte multi dintre romani, iar asta al multe luni de la anuntul facut de catre autoritatile din Romania pentru toti clientii lor. Mai exact, pana pe 31 octombrie trebuie sa fie finalizata procedura de licitatie pentru acordarea frecventelor care vor fi folosite de catre RCS & RDS, si ceilalti operatori de telecomunicatii, pentru viitoarele retele 5G.

RCS & RDS are deja o retea 5G activa pentru clientii din Romania, iar asta pentru ca a dorit sa le poata oferi acestora posibilitatea de a utiliza tehnologia, chiar si intr-o forma nepregatita, pe telefoane. In aceeasi masura, cei de la Vodafone a lansat reteaua lor 5G initial in Bucuresti, iar acum in cateva alte orase din tara, tot in baza unor frecvente vechi, la fel ca RCS & RDS, si pana in momentul de fata doar Orange si Telekom se abtin.

RCS & RDS, Orange, Vodafone, Telekom, Marea ASTEPTARE a Clientilor Aproape de FINAL

RCS & RDS va beneficia din plin de noile frecvente speciale pentru 5G deoarece va putea oferi nu doar acoperire mai buna, ci si viteze mai mari pentru clientii Romani, dar desigur ca trebuie finalizata procedura de licitatie. Pana pe 31 octombrie va fi stabilita procedura de licitatie pentru frecventele 5G, insa acordarea lor efectiva va avea loc abia in luna decembrie pentru RCS & RDS, si celelalte companii de telecomunicatii din Romania.

RCS & RDS va putea abia de atunci sa implementeze noile frecvente atat in echipamentele noi, cat si in cele existente, la fel ca restul companiilor, dar folosirea lor efectiva va incepe abia din ianuarie 2020. Asta inseamna ca separat de RCS & RDS, inclusiv cei de la Orange, sau Telekom, vor putea sa puna in functiune abia de atunci primele statii 5G in Bucuresti si in alte zone din Romania, iar aici am putea avea parte de o surpriza.

RCS & RDS si Vodafone sunt primele companii de telecomunicatii care au lansat retele 5G, insa cei de la Orange ar putea surprinde cu o retea mult mai extinsa oferita din luna ianuarie.