Planeta Marte: Anunt ULUITOR al NASA, DATA cand Trimite Astronautii

Planeta Marte este tinta unui anunt uluitor facut de catre NASA pentru intreaga lume, iata data la care isi propune sa trimita primi astronauti in misiune.

Planeta Marte data nasa astronauti

Planeta Marte este principalul obiectiv al celor de la NASA de foarte multa vreme, insa administratorul delegat al agentiei spatiale americane a facut un anunt foarte important noaptea trecuta. Mai exact, Jim Bridenstine a afirmat ca NASA si-a stabilit un obiectiv de a ajunge pe planeta Marte in anul 2035, daca va avea bugetul asigurat de catre guvernul SUA pentru a face toate pregatirile necesare pentru a trimite prima nava spatiala cu astronauti.

Planeta Marte are deja un robot care o exploreaza, cei de la NASA trimitandu-l pentru a afla mai multe informatii cu privire la ceea ce ii asteapta acolo pe primii astronauti care vor ateriza. Pentru a ajunge pana in 2035 pe planeta Marte, administratorul NASA sustine ca e necesar ca o noua aselenizare sa fie accelerata, si pana in 2024 americanii sa readuca oamenii pe luna in cadrul programului Artemis, gandit cu mult timp in urma.

Planeta Marte: Anunt ULUITOR al NASA, DATA cand Trimite Astronautii

Planeta Marte va impune ca astronauti din mai multe tari sa lucreze impreuna intr-un mediu extraterestu, iar pentru ca asta sa se intample, e nevoie de o mini-colonizare a Lunii inainte de toate. NASA ar vrea ca echipe internationale de astronauti sa traiasca pe luna pentru perioade mai lungi de timp inainte ca primii oameni sa fie trimisi pe planeta Marte, iar de aceea vrea ca o noua aselenizare sa aiba loc cel tarziu in 2024.

“dacă accelerăm aterizarea pe Lună, accelerăm aterizarea pe Marte – asta facem. Dacă bugetele noastre ar fi suficiente. Aș sugera să putem face acest lucru până în 2035. Scopul este aterizarea pe Lună în termen de cinci ani și a fi sustenabil până în 2028.”

Planeta Marte este acum principala grija a celor de la NASA, si se fac pregatiri intense pentru primele misiuni, dar agentia spatiala cere si mai multi bani de la bugetul SUA pentru a-si indeplini obiectivele. Cei de la NASA nu prea reusesc sa-i convinga pe cei din Congresul SUA sa le ofere banii de care au nevoie pentru a ajunge intai pe Luna, si mai apoi pe planeta Marte, iar daca nu vor avea banii necesari, nu vor face nimic.

Planeta Marte este unul dintre obiectivele lui Donald Trump, iar daca el va ramane presedinte, atunci e foarte probabil ca NASA sa primeasca banii de care are nevoie pentru a-si duce astronautii pe planeta rosie.