Huawei: Anunt IMPORTANT despre Android pentru TOTI Clientii

Huawei are un anunt important despre Android pentru toti clientii din intreaga lume, iata ce veste grozava vine de la compania chinezeasca pentru produse.

Huawei Anunt Android Clienti

Huawei a recunoscut in mod oficial faptul ca lipsa Android din telefoanele sale este o problema serioasa, insa nu era nevoie ca de la compania chinezeasca sa vina o confirmare, pentru ca toata lumea stia asta. Cei de la Huawei au dezvoltat si un sistem de operare alternativ cu care spera sa inlocuiasca Android, insa din pacate acesta este foarte departe de a fi 100% pregatit pentru a fi oferit tuturor clientilor, deci nu este inca o alternativa viabila.

Huawei a recunoscut faptul ca in momentul de fata nu este interesanta sa scape de sistemul de operare Android, dar a afirmat ca este dornica sa scape de Google Mobile Services. Aici vorbim despre Google Play Store si serviciile de sistem in baza caruia functioneaza aceasta aplicatie, si multe altele, in platforma Android, telefoanele Huawei neputand instala si folosi unele dintre aplicatiile pentru sistemul de operare al Google fara aceasta platforma.

Huawei: Anunt IMPORTANT despre Android pentru TOTI Clientii

Huawei stie ca ai sai clienti nu prea vor sa-si foloseasca telefoanele fara Google Mobile Services, dar pentru ca nu poate oferi platforma in ele, incearca sa ofere Huawei Mobile Services. Spre deosebire de GMS, HMS nu este ceva ce a fost integrat in mod nativ in Android, si poate fi implementat de catre dezvoltatori chiar cand produc aplicatiile, astfel ca utilizatorii de telefoane ale Huawei raman cu imposibilitatea de a folosi orice aplicatii.

Huawei sper ca SUA sa ridice sanctiunile impuse impotriva sa de mai bine de jumatate de an, si spera ca acest lucru sa se intample foarte curand, insa intre timp nu prea poate face nimic altceva decat sa astepte. Totusi, partea buna este ca Huawei nu vrea sa renunte la Android inca, deci toti clientii sai cu telefoane vor ramane in viitor cu posibilitatea de a se folosi de noutatile pe care le implementeaza si Google.

Huawei vrea sa implementeze Harmony OS in telefoanele sale pentru a putea fi rulat alternativ cu Android in sistem dual-boot, astfel ca va avea un viitor destul de stralucit, dupa cum se prezinta lucrurile.