Anuntul RCS & RDS, Orange, Vodafone, Telekom foarte PROST pentru Romani

RCS & RDS, Orange, Vodafone, Telekom au clientii din toata Romania vizati de o veste extrem de proasta care ne arata ca probleme nu se rezolva usor.

RCS & RDS, Orange, Vodafone, Telekom anunt clienti

RCS & RDS, Orange, Vodafone, Telekom au foart emulti clienti care asteapta cu foarte mare interes lansarea noilor retele 5G din Romania, mai ales ca urmeaza sa fie lansate si multe modele de telefoane compatibile cu ele. Din pacate, ieri cei de la ANCOM au anuntat in mod oficial faptul ca e posibil ca lansarea retelelor 5G din tara noastra sa fie amanata, astfel ca RCS & RDS, si restul companiilor, ar putea astepta pana in 2020 pentru a licita pentru frecvente.

RCS & RDS a lansat o retea 5G cu frecventele pentru retelele 4G, iar cei de la Vodafone au facut fix acelasi lucru, ambii operatori asteptand cu foarte mare interes organizarea licitatiei promisa de catre cei de la ANCOM. Din pacate, presedintele ANCOM a afirmat ca e posibila amanarea licitatiei pentru frecventele 5G din cauza problemelor care exista acum cu guvernul interimar, iar RCS & RDS, si restul operatorilor, depind iar de mediul politic din tara.

Anuntul RCS & RDS, Orange, Vodafone, Telekom foarte PROST pentru Romani

RCS & RDS continua sa isi extinda actuala retea 5G in toata tara multumita faptului ca a cam “furat” startul, impreuna cu cei de la Vodafone, dar desigur ca are nevoie de noile frecvente. Actualele viteze pe care RCS & RDS, sau Vodafone, le ofera pentru clientii care se conecteaza la retelele 5G sunt destul de mici, insa pe noile frecvente ar trebui sa fie, in mod teoretic, viteze mult mai bune pentru toata lumea, ceea ce ar fi o veste grozava.

RCS & RDS este intr-un mare avans in comparatie cu Orange, sau Telekom, de exemplu, multumita lansarii propriei retele 5G, avand si acoperire mult mai buna decat cei de la Vodafone, deocamdata. Daca licitatia pentru frecventele 5G va fi organizata anul acesta, atunci RCS & RDS va putea sa isi extinda si mai mult acoperirea, dar va afi ajuns din urma de catre Orange, care pregateste de multa vreme lansarea retelei proprii.

RCS & RDS, Orange, Vodafone, Telekom continua sa fie serios afectate de situatia politia din Romania si la aproape 11 luni de la adoptarea OUG 114/2018, deci istoria se cam repeta la infinit.